Gotovo četiri godine su prošle otkako se u centru Zagreba otvorio malen, ali stvarno slastan lokal s domaćim zapečenim štruklama. Iako ovakva ponuda, pomislili biste, možda nije prvi izbor turista, koji su najčešći gosti zagrebačke Tkalče, a samim time i usputne Skalinske ulice, dobar ukus, rad i trud ovog restorana prepoznati su i eto, već četvrtu godinu La Štruk posluje zadovoljno i slasnije no ikad.
Do sada, kroz sve ove godine pečenja najfinijih štrukli u gradu, La Štruk je izbacio preko 20 vrsta kombinacija okusa, a u njihovoj se stalnoj ponudi nalaze slani i slatki štrukli koji ulaze u klasike hrvatske gastronomije. Jabuke i cimet, borovnice, orasi i med, dimljena paprika, tartufi i bučine koštice, kombinacije su koje već neko vrijeme, bez konkurencije, oduševljavaju posjetitelje ovog malog, ali preslatkog restorana.
U La Štruku su nam otkrili kako recepte najčešće prilagođavaju sezoni, pa se tako od proljeća do zime, među specijalitetima tjedna mogu pronaći štrukli s tri vrste sira (kravljim, kozjim i ovčjim), štrukli s koprivama, začinskim travama, trenutno aktualni štrukli s blitvom, karameliziranim lukom, crvenim kupusom, kobasicama od divljači i sušenim češnjakom. Ljubitelje slatkih štrukli pak oduševljavaju specijalitetima s čili čokoladom, bučom i bademima i bourbon whiskeyjem.
U La Štruku ističu kako se među omiljenima nalaze štrukli s pestom od bosiljka, koje sami nismo isprobali, no u potpunosti su nas osvojili oni s karameliziranim lukom i borovnicama. Na stol stižu vrući i mirisni, a kada dostignu temperaturu pogodnu za uživanje, svaki razgovor prestaje kako bi se zadovoljno nepce moglo posvetiti divnim kombinacijama domaćeg tijesta i finih punjenja.
Iz La Štruka napominju kako je njihov restoran već godinama među prvim preporukama svih turističkih vodiča u Europi i svijetu, a od ovog ga proljeća kao POP mjesto u Hrvatskoj preporučuje i jedan od dva najvažnija svjetska gastro vodiča - Gault&Millau.
Uz sva priznanja i našu toplu preporuku, ne preostaje vam drugo već se zaputiti u sam centar grada na vrhunske štrukle pod prvim toplim zrakama proljetnog sunca. Ako se nas pita, bolje zbilja ne može.