Špajza 04. travnja 2018.

La Štruk – idealno mjesto za pravi domaći proljetni ručak

foto: Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Tkalčićeva i Skalinska ulica mjesta su na kojima zasigurno nećete ostati gladni, ni žedni, no hrana koju ona nudi često je prosječna, pomalo razočaravajuća i uglavnom namijenjena turistima. Ipak, sakrio se tu negdje jedan mali lokal sa stvarno finim štruklama, a s prvim pravim zrakama sunca, vjerujte nam, postat će mjesto na koje želite svratiti na ručak baš svaki put kada se zateknete u centru grada.

Gotovo četiri godine su prošle otkako se u centru Zagreba otvorio malen, ali stvarno slastan lokal s domaćim zapečenim štruklama. Iako ovakva ponuda, pomislili biste, možda nije prvi izbor turista, koji su najčešći gosti zagrebačke Tkalče, a samim time i usputne Skalinske ulice, dobar ukus, rad i trud ovog restorana prepoznati su i eto, već četvrtu godinu La Štruk posluje zadovoljno i slasnije no ikad.

 

la sh2.jpg Možda vas zanima... Carstvo štrukli u La štruku Špajza

 

 | Author: Facebook foto: Facebook

 

Do sada, kroz sve ove godine pečenja najfinijih štrukli u gradu, La Štruk je izbacio preko 20 vrsta kombinacija okusa, a u njihovoj se stalnoj ponudi nalaze slani i slatki štrukli koji ulaze u klasike hrvatske gastronomije. Jabuke i cimet, borovnice, orasi i med, dimljena paprika, tartufi i bučine koštice, kombinacije su koje već neko vrijeme, bez konkurencije, oduševljavaju posjetitelje ovog malog, ali preslatkog restorana.

U La Štruku su nam otkrili kako recepte najčešće prilagođavaju sezoni, pa se tako od proljeća do zime, među specijalitetima tjedna mogu pronaći štrukli s tri vrste sira (kravljim, kozjim i ovčjim), štrukli s koprivama, začinskim travama, trenutno aktualni štrukli s blitvom, karameliziranim lukom, crvenim kupusom, kobasicama od divljači i sušenim češnjakom. Ljubitelje slatkih štrukli pak oduševljavaju specijalitetima s čili čokoladom, bučom i bademima i bourbon whiskeyjem.

 

 | Author: Facebook foto: Facebook

 

U La Štruku ističu kako se među omiljenima nalaze štrukli s pestom od bosiljka, koje sami nismo isprobali, no u potpunosti su nas osvojili oni s karameliziranim lukom i borovnicama. Na stol stižu vrući i mirisni, a kada dostignu temperaturu pogodnu za uživanje, svaki razgovor prestaje kako bi se zadovoljno nepce moglo posvetiti divnim kombinacijama domaćeg tijesta i finih punjenja.

Iz La Štruka napominju kako je njihov restoran već godinama među prvim preporukama svih turističkih vodiča u Europi i svijetu, a od ovog ga proljeća kao POP mjesto u Hrvatskoj preporučuje i jedan od dva najvažnija svjetska gastro vodiča - Gault&Millau.

 

Možda vas zanima... Uskoro kreće lansiranje vodiča Gault&Millau Croatia 2018 Najave

 

Uz sva priznanja i našu toplu preporuku, ne preostaje vam drugo već se zaputiti u sam centar grada na vrhunske štrukle pod prvim toplim zrakama proljetnog sunca. Ako se nas pita, bolje zbilja ne može.
 

 | Author: Facebook foto: Facebook

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.