Najveći hrvatski chefovi uživali u iznutricama!

Bicko
Većina nas točno zna što voli, a što izbjegava jesti, a ako vam namirnice kao što su gusja jetra, srca, jetrica, obrazine, fileki, mozak i bijeli bubrezi nisu po volji, slobodno preskočite izvještaj o ovom stvarno velikom eventu...
Vidi originalni članak

Vjeko Bašić iz Bobe s Murtera, Ante Božikov iz Opata s Kornata i Ivan Pažanin iz splitske Štorije potpomognuti kućnim asovima Karlom Kovačevićem i Vjekoslavom Gelemanovićem ponudili su okupljenim gostima, njih 120 u nikad krcatijem Bicku, šest sljedova jela od iznutrica i specijalnim desertom na kraju balade.

Glazbu je birao DJ Kanca, iznutrični gastro kviz osmislila i vodila poznata lovkinja Morana Zibar, a u jelima uživali i veliki chefovi Braco Sanjin, Priska Thuring, Mate Janković, sedmeročlana delegacija iz Novog Sada predvođena kraljem burgera Tonijem Bambijem Marinkovićem, kao i brojni drugi utjecajni ljudi iz gastro sfere. Žeđ je gasila ekipa Varionice, jedne od najpopularnijih domaćih craft pivovara točenim Hyper IPA-om i Stoutom, kao i klasičnim pivima iz boca iz svoje ponude.



Sve je počelo IQ pralinama s telećim mozgom, nastavilo konsomeom od pivca s jetrenim žličnjacima te hitom dana – raviolima punjenim telećim brizlama na kremi od poriluka.



Nakon ovog remek djela Ivana Pažanina uslijedili su mrvicu preintenzivni teleći i bijeli bubrezi u toću od kapara s pireom od buče, janjeći dolce garbo s maturiranom palentom (to znamo i sami napraviti!) te opet fantastično jelo – teleći jezik na pašticadu. Dakle, fenomenalno, za svaki restoran koji drži do sebe!



Ekipa Bicka pobrinula se za desert, dekonstrukciju pite od krušaka i karameliziranog meda od bagrema, pa baš i nije bilo lako zaspati. Svejedno, itekako se isplatilo, pogotovo kad smo saznali za Sljedeći event: Festival ribljih iznutrica 15. ožujka na kojoj će gostovati Braco, Hrćo, Ivan i Mate. Uskoro više na Facebooku Bicka!

Posjeti Gastro.hr