Probale smo najprodavaniji Poke bowl u novom street food baru

missGASTRO
Ovaj novi restoran brze hrane donosi ti nekoliko verzija popularnog havajskog jela, ali ako ti se one ne sviđaju možeš i sama sebi stvoriti svoju idealnu kombinaciju!
Vidi originalni članak

Gastro scena Zagreba ovog je mjeseca postala bogatija za još jedan street food bar, a riječ je o Poke Poke baru kojeg možeš pronaći u prolazu nebodera u Bogovićevoj ulici. Ovo je prvi bar otvoren i specijaliziran samo za proizvodnju i prodaju ovog popularnog havajskog jela, a osim šest izvornih poke bowl verzija u ponudi, s tunom, lososom, hobotnicom, piletinom, roastbeefom i tofuom, možeš i sama sebi stvoriti svoju idealnu kombinaciju! 

Samo šest koraka bit će ti potrebno da stvoriš svoju verziju, a u ponudi još kao bazu jela, osim sushi riže, imaš zoodles ili tjesteninu od tikvica, soba tjesteninu i mix salate. Sljedeći korak je biranje marinade, a u ponudi je njih pet - yuzu, ponzu, poke poke, đumbir miso ili shoyu sezam. Zatim na red dolaze vitamini u vidu povrća - krastavac, avokado, rotkvica, tikvica i ostali te edamame, kimchi i mango. Zadnja dva koraka odnose se na umake i dodatke.

Čak deset umaka je u igri, od kojih je šest različitih verzija majoneze - s kikirikijem, chillijem, limetom, tartufima te veganska i wasabi majoneza, zatim dvije salse - yuzu i mango te pesto od korijandera i slatki miso umak, a sve to možeš ukrasiti raznim dodacima između kojih su chilli bademi, prženi luk, ukiseljeni đumbir, nar i ljute papričice.

Osim jela, ponuda pića također je raznolika, pa uz razne vode i sokove možeš pronaći i nekoliko verzija piva, od kojih nam je za oko definitivno 'zapela' plavuša te organske shootere s kurkumom i cimetom. Sigurni smo da te zanima i cijena, a ona je 54 kune za regular bowl i 68 kuna za veliku porciju. 

Mi smo se odlučile na isprobavanje dviju različitih verzija te nas je zanimalo koja je najprodavanija. Iako su cure navele kako sve verzije idu podjednako, Original je ipak ona koju su odlučile izdvojiti. Martina je tako odlučila uzeti Original bowl, koji se sastojao od sushi riže, tune, poke marinade, avokada, manga, salse, edamame, krastavca, mladog luka, wasabi majoneze, sezama te ljutih papričica, a ja sam kao drugi izabrala Yuzu avokado losos bowl koji je u sebi imao sushi rižu, losos, Yuzi marinadu, krastavac, celer, rotkvicu, avokado, avokado kremu, yuzu salsu, nar, sezam i mladi luk.

Od naručivanja do posluženog jela nije prošlo više od 10 minuta, a uzevši u obzir da je bar bio u potpunosti pun te je prije nas bilo čak pet narudžbi, mi smo bile veoma zadovoljne sa spomenutim, kratkim, vremenom čekanja. Obje smo odabrale normalnu ili regular veličinu porcije u kojoj nas je dočekalo odlično aranžirano jelo. Na dnu porcije, kako je i normalno, bila je postavljena riža na koju su zatim bili dodani razni prilozi. Kao pribor svatko je dobio štapiće te, za one manje spretne, drvene vilice. 

"Velika sam ljubiteljica Pokea i uvijek kad ga jedem osjećam se kao da se nalazim na nekoj prekrasnoj havajskoj plaži i upravo sam se vratila sa surfanja. Ja sam se odlučila za najpopularniji Poke u baru - Poke original i nisam požalila. Savršeno pripremljena svježa tuna, svježe povrće i voće i izbalansirana marinada pružili su takav užitak za moje nepce da sam odmah mislima otputovala na Havaje. Ipak sam dodala malo soja umaka za još intenzivniji okus i uz Poke uživala u citrusnoj IPA pivi s grejpom i narančom. Tople preporuke i palac gore za novi street food u gradu", zaključila je Martina.

Drugi po redu bio je moj Yuzu avokado losos bowl, a za njega sam se zapravo odlučila zbog svoje ljubavi prema lososu i nije me razočarao. Sushi riža upotpunjena kremastom teksturom avokada odlično se slagala s limetom i lososom te je dala nešto kiselkastiji okus, koji ja osobno preferiram. Regular porcija bila je i više nego dovoljna da me zasiti, a na dobivenu količinu riže bila sam zadovoljna količinom dobivenih komadića lososa. Jedino čega mi je manjkalo jest veća količina umaka, no s obzirom na to da se na svakom stolu nalazi dodatni soja umak, uz pomoć njega zaokružila sam svoju porciju te izašla zadovoljna i sita.

Dakle, obje verzije ovog sve popularnijeg street fooda su nas oduševile i definitivno bi se vratile i probale druge kombinacije. Također, iako je ovo bio kasni ručak, obje smo bile zadovoljne i site do sljedećeg jutra. No, ono što također smatram važnim za navesti jest i cijena, koja bi mogla biti i nešto niža te ambijent. Iako je bar ukrašen s pletenim dodacima i s crveno-bijelim prugama koje te možda podsjete na slamnate suncobrane s havajskih plaža, lokacija unutar prolaza zgrade pomalo je tamna te ne nudi potpuni potencijal. Unatoč tome, uzevši u obzir 'gužvu' koja nas je dočekala na ulazu, Poke Poke očito se svidio i drugima! 

 

Posjeti Gastro.hr