Ako te ikad zanimalo... Bivši kuhar kraljice Elizabete otkrio što i koliko kraljica jede te kuha li ika… 'Kraljica jede da preživi, dok princ Philip živi da bi jeo", rekao je bivši kraljevski kuhar Darren McGrady. Špajza
Inspiracija Instagram profil za one koji vole šarene tanjure Dijete u tebi ponovno će oživjeti već pri prvom pogledu na ova malena umjetnička djela koja su djelo ruku Harleya Langb… Špajza
Svjetske slastice Lamingtons - odlični čupavci punjeni džemom od jagode Kad razmišljaš o Australiji, vjerojatno razmišljaš o klokanima, predivnim plažama, prirodi i oceanu. Jedinstvena nacion… Špajza
poke poke Probale smo najprodavaniji Poke bowl u novom street food baru Ovaj novi restoran brze hrane donosi ti nekoliko verzija popularnog havajskog jela, ali ako ti se one ne sviđaju možeš … Recenzije
TRIKOVI Hrana kojom ćeš osvojiti svoju bolju polovicu Da ljubav ide kroz želudac, odavno je poznato, a prvi je spoj idealna prilika za uživanje u dobroj hrani na nekoj zanim… Špajza
Oprez Nikada nemojte podgrijavati ovu hranu Mališani su osobito osjetljivi na ove negativne promjene u namirnici zbog čega im nije preporučljivo podgrijavati juhu … Špajza
Istražili smo! Koje je jelo bilo najpopularnije kad ste se vi rodili? Što je bilo popularno 70-ih, a što 90-ih? Kada su se pojavile neke od danas omiljenih namirnica, a što nas tek čeka? Is… Špajza
Počela je sezona Fešta od boba u pet sjajnih recepata Kreće sezona omiljene mahunarke i iskoristite je u maštovitim jelima Špajza
top 5 Popis filmova koje bi svaki foodie trebao pogledati Kako bi se s pravom mogli nazvati foodiejem, pogledajte ovih pet filmova... Špajza
IDEJE ZA USKRS Drugačiji Uskrs: Ova 3 recepta morate isprobati Uskrs nam se bliži, a s njim i glavno pitanje - što ponuditi uz klasičan meni? Donosimo vam nekoliko prijedloga koji će… Recepti
HRANA & VINO Crno, bijelo ili rose: Koje vino servirati uz koje jelo? Hrana i vino imaju sposobnost izvući najbolje jedno iz drugoga. Upravo se zato u vrhunskim restoranima posvećuje puno p… Instant articles
Future Tense konferencija Što ćemo jesti za deset godina? Dr. Morgaine Gaye, futurologinja koja se specijalizirala na temu prehrane, donosi nam odgovore kako će hrana izgledati … Najave
brzi obrok Svima poznati slojevi čistog užitka Prema legendi, sendvič je nastao kako bi grof Sandwich mogao u miru kartati. Prvi sendvič bio je s ‘roast beefom’, a da… Špajza
petkom... Sada ćete još kvalitetnije znati očistiti lignje Popularnog glavonošca mnogi kupuju zaleđenog ili očišćenog zbog izbjegavanja kupovine i čišćenja. Uz pomoć chefa Zdravk… Špajza
reportaža Rakije, vina i salaši Vojvodine Novi Sad je proglašen za europsku prijestolnicu kulture za 2021. godinu. Svakom gostu tu činjenicu daju na znanje odmah… Kolumne
Spiza, vino, more... Drugo izdanje festivala hrane i vina Korčulanske Pjatance U Korčuli i okolnim mjestima od 27. travnja do 5. svibnja održat će se drugo izdanje proljetnog festivala hrane i vina … Najave
PRAVO OTKRIĆE Paul Fuentes: Ovotjedna Instagram inspiracija Vjerojatno ste primijetili da su nam gastro profili na Instagramu omiljena jutarnja zanimacija i motivacija. Danas smo … Špajza
G.E.T. Report Održana 4. međunarodna G.E.T. konferencija o eno-gastro turizmu Četvrta međunarodna G.E.T. konferencija o eno-gastro turizmu održana je 16. - 17. 2. 2018., na Ladanjskom imanju Princi… Špajza
za steak! Napravite vrhunski aromatizirani maslac Svima je već dobro poznat maslac sa začinskim biljem koji nam je dostupan u skoro svakom supermarketu. Samo mali broj h… Špajza
Za toplu zimu Juha od krumpira i poriluka po receptu Julije Child Pravo zimsko jelo stiže iz kuhinje jedne od ikona svjetske gastronomije, legendarne Julie Child. Recepti