Probali smo nove premium kolače u Torterie Macaron, ne znamo koji je bolji!

Torterie Macaron Torterie Macaron - nova linija premium kolača
Lanac slastičarnica Torterie Macaron, kojem se nedavno pridružila mlada slastičarska zvijezda Juraj Klepić, predstavio je novu liniju od 9 premium kolača napravljenih od vrhunskih namirnica. Paleta je raznolika - od laganih, voćnih, preko orašastih i egzotičnih do prave čokoladne bombe. A što je između? Doznaj u nastavku...
Vidi originalni članak

Zagreb je dobio novu oazu vrhunskih slastica! Naime, lanac slastičarnica Torterie Macaron predstavio je svoju premium ponudu kolača, koji su za sada dostupni u njihovoj slastičarnici u zagrebačkom shopping centru Point, no uskoro stižu i u njihove ostale slastičarnice.

Odmah po dolasku oduševio nas je odlično uređen prostor – kad prođete kroz vrata u unutrašnji dio slastičarnice, odmah zaboravite da ste prije toga prošli kroz shopping centar. Iz vitrine vam se smiješi slatka ponuda, a udobni stolci samo čekaju da se smjestite i naručite kolač. Ili dva. Ili tri.

Među prvima smo imali priliku kušati 9 novih premium kolača iz Torterie Macaron, koje, zajedno sa svojim sjajnim timom potpisuje mladi perspektivni slastičar Juraj Klepić (šira javnost ovog sjajnog 25-godišnjaka upoznala je kroz rad u slastičarnici Jolie Petite). U kreiranju kolača sudjelovao je i talijanski slastičar Alessandro Rossetti, stručnjak za Valrhona čokoladu od koje su (u njezinim brojnim varijantama, a posebno voćnima i orašastima) napravljene ove impresivne slastice.

Kolače smo kušali u tri slijeda – u svakom je bilo po tri kolača. Krenuli smo od onih najlaganijih, voćnih, a potom smo preko kolača s orašastim plodovima stigli do jako čokoladnih. Svaki slijed pratilo je i drugo vino – uz prvi slijed pio se M de Minuty Rose Cotes de Provence 2022., uz drugi slijed Erdoro Blend one 2021., a uz treći Les Legendes Bordeaux Rouge 2019. Tu smo se upoznali i s novim hedonističkim smjerom u Torterie Macaron – uparivanjem slastica s vinima i drugim pićima.

Za početak kušala su se dva izrazito voćna, lagana, sezonska kolača – Blossom (tart od prhkog tijesta, krema od Inspiration Valrhona jagoda čokolade, slastičarska krema, svježe jagode) te Ametist (mousse od grčkog jogurta i bijele Valrhona čokolade, gel od borovnice, prhko tijesto, velur). Oba idealna za ljubitelje voćnih kolača.

U prvom slijedu kušali smo i kolač Verde (namelaka od pistacija i bijele Valrhona čokolade, joconde biskvit, cvijet soli, crumble, pistacija). Raj za sve ljubitelje pistacija, u koje se i sami ubrajamo! Ako želiš kolač u kojem pistacija nije u tragovima, već glavna zvijezda, ovo je kolač za tebe.

 

Najave Torterie Macaron slastičarnica ima nove deserte - i svi su za prste polizati!

 

Uslijedila je fenomenalna Reina (gel od maline, mousse od Dulcey Valrhona čokolade, karamel mirror glazura, hrskava podloga od badema, malina Inspiration Valrhona čokolada). Ovo je jedan od naših favorita – vrlo profinjen kolač u kojem se karamela u malina ne tuku nego nadopunjuju! Za Reinu koriste karameliziranu bijelu čokoladu, koju smo imali prilike kušati i samostalno i oduševila nas je, a i Juraj Klepić otkrio nam je da mu je baš ta čokolada omiljena.

Ljubitelje tropskih okusa sigurno će oduševiti sljedeći kolač koji smo kušali – Marigold (curd od marakuje, kockice manga, hrskava podloga od pečenih badema i kokosa, krema od bijele Valrhona čokolade i mascarponea, velur). I ponovno bismo ga probali, jer napokon smo našli kolač s kokosom u kojem se kokos ne 'tuče' s ostalim sastojcima, nego je odličan profinjen dodatak!

Nakon kratkog i slatkog izleta u trope na redu je bio - Blanche (tart od prhkog tijesta, karamel s cvijetom soli, crumble, slastičarska krema s Madagaskar Bourbon vanilijom, engleska krema s mascarponeom, mirror glazura). Prava radost za naše nepce, no sugerirali bismo možda malo više cvijeta soli u karameli, čisto da razbije slatkoću cijelog kolača.

Treći slijed počeli smo s genijalnim Hazelom (domaća pasta od lješnjaka s cvijetom soli, mousse od Azelia Valrhona čokolade, mliječna Valrhona čokolada, namelaka od lješnjaka, prhko tijesto). Lješnjak volimo, posebno u nenametljivim kombinacijama s čokoladom koja ne prevladava, a jako, jako volimo Hazel!

Sljedeći kolač, izuzetno fotogenični Amareno (sotirane višnje s vanilijom, engleska krema, tamna Valrhona čokolada, višnja amarena u sirupu, joconde biskvit i mirror glazura). Ono čega smo se možda pribojavali nije se dogodilo – tamna čokolada nije nadvladala višnju, nego su se sjajno sljubile. Ovo je bio i najbolji pairing s vinom – bordoška kupaža lijepo je išla uz kompleksan okus ove slatke kreacije.

I za kraj – zakucavanje! Čokolada s čokoladom i – još malo čokolade! Chococube (mousse od tamne čokolade, čokoladni biskvit, hrskava čokolada, ganache od čokolade i kakaa, čokoladni crumble, Valrhona Satilia čokolada) možda je i najbolji 100% čokoladni kolač u gradu i ne smiju ga zaobići oni koji su ludi baš za ovakvim tipom kolača.

Napomenimo da su ovi kolači odlična vrijednost za novac. S cijenama od 4,50 do 4,80 eura, novi kolači u Torterie Macaron su najpovoljniji premium kolači u gradu, u kojima se ne štedi na kvaliteti – od Valrhona čokolade do maslaca, vrhnja…

I to još nije sve – iz Torterie Macaron najavljuju nam da će ukupno biti 14 kolača u premium liniji, a Juraj nam otkriva jedan od okusa koji razvija za jesen – kombinaciju kruške i tonke. Jedva čekamo!

 

 

Posjeti Gastro.hr