Najave 20. svibnja 2023.

Torterie Macaron slastičarnica ima nove deserte - i svi su za prste polizati!

foto: Torterie Macaron
gastro postao gastro.24sata.hr

Poznata slastičarnica Torterie Macaron otvorila je prvu premium lokaciju unutar Point centra u Zagrebu, u sklopu koje su predstavljeni i zanimljivi noviteti slastica različitih okusa i oblika.

 | Author: Torterie Macaron foto: Torterie Macaron

Ljubitelji slastica novom će linijom mono kolača doći na svoje! Premium koncept zaokružen je s devet jedinstvenih kreacija za koje su zaslužni Torterie Macaron slastičari među kojima se posebno ističe mladi Pastry chef – Juraj Klepić. U razvoju slastica sudjelovao je i talijanski slastičarski virtuoz Alessandro Rossetti kao podrška u kreiranju idealnih receptura.

 | Author: Torterie Macaron Juraj Klepić foto: Torterie Macaron

Svi mono kolači rađeni su ručno od pomno biranih sastojaka poput francuske Valrhona čokolade i zanatski rađenih voćnih pirea. Novi će vas kolači osvojiti ne samo vizualno nego i bogatstvom arome te punoćom okusa. Svježi i kvalitetni sastojci pridonijeli su stvaranju idealnog omjera različitih tekstura i okusa koji će vas u potpunosti zadovoljiti.

 | Author: Torterie Macaron foto: Torterie Macaron

Nova slatka ponuda osmišljena je tako da baš svatko u njoj može pronaći nešto po vlastitom izboru i trenutnim preferencijama – od klasičnih čokoladnih i nougat do sezonskih i prozračnih voćnih okusa.

 | Author: Torterie Macaron foto: Torterie Macaron

Za eksploziju lješnjaka na vašem nepcu preporučujemo Hazel - mousse od Azelia Valrhona čokolade u kombinaciji s prozračnom namelaka kremom od lješnjaka i mliječne čokolade. Ako ste ljubitelji lješnjaka ovaj kolač će vas oduševiti.

 | Author: Torterie Macaron Hazel foto: Torterie Macaron

Ako ste pak raspoloženi za nešto lakše, nemojte propustiti Reinu - mousse od baršunaste Dulcey Valrhona čokolade na hrskavoj podlozi od badema obogaćen malina Inspiration Valrhona čokoladom te gelom od maline.

 | Author: Torterie Macaron Reina foto: Torterie Macaron

Od voćnih varijanti svakako probajte tropski Marigold. Zanimljiva i osvježavajuća kombinacija marakuja curda, kockica manga i kreme od bijele Valrhona čokolade te mascarponea na podlozi od pečenih badema i kokosa. Ovaj kolač je idealan izbor za tople ljetne dane.

 | Author: Torterie Macaron Marigold foto: Torterie Macaron

Osim slatkih noviteta na Torterie tanjurićima, nova tamna paleta boja u dizajnu interijera slastičarnice na trenutak će vas odvesti u šarmantne francuske patisserie, a cijeli prostor zaokružen je modernim linijama i teksturama stvorenih za uživanje u slatkim zalogajima.

 | Author: Torterie Macaron foto: Torterie Macaron

Point Zagreb prva je u nizu premium lokacija na kojoj možete probati nove slastice, a uskoro će svoju ponudu proširiti na sve, već nam poznate, Torterie slastičarnice.