U "Lokalu" možeš popiti piće i obaviti dobar šoping

MARIJANA ZLOMISLIĆ U "Lokalu" na Knežiji možeš obaviti šoping i popiti piće
Lokal Market&Bar ima nekoliko prednosti: multifunkcionalnost, šaroliku ponudu domaćih proizvođača i odličnu lokaciju...
Vidi originalni članak

Lokal Market&Bar još je jedan dobar projekt koji je "izbjegao" sam centar grada, što ide u prilog dobrodošloj gastronomskoj decentralizaciji Zagreba. Ovaj simpatičan hibrid dućana i kafića smjestio se u hladu drveća u ulici Davorina Bazjanca, uz veliki dječji park na Knežiji. Otvoren je u ožujku, grupnim trudom sestara Ane i Mije te Igora, koji su u ovom kvartovskom okruženju prepoznali potencijal. Htjeli su se, kako kažu, uklopiti u zajednicu i dobro upoznati kupce i goste. Opće je poznato kako ljubav ide kroz želudac, pa su na poprilično dobrom putu da se lokalcima (i šire) uvuku pod kožu. 

Najprije šoping...

Sam naziv odaje još jednu bitnu karakteristiku Lokala - posvećenost domaćim proizvođačima. Funkcioniraju kao platforma koja objedinjuje manje hrvatske proizvođače mliječnih, mesnih i pekarskih proizvoda, voća i povrća, (bez)alkoholnih pića, ulja, slatkiša, grickalica... Asortiman je baziran na upitima i recenzijama kupaca, ali i preferencijama vlasnika - i stalno se proširuje i mijenja.

Na Knežiju su doveli mnoštvo hit proizvoda, poput kruha i peciva iz zanatske pekare Korica, sladoleda Medenko i Le Kolač te Milk Bar jogurta. U ponudi su i proizvodi mljekare Bohnec, Pop Up kokice, craft pivo Medvedgrada, Zmajske pivovare i Brloga, Biljkoborci, Volim ljuto umaci, Cogito kava, brašna OPG-a Siladi te nagrađivana maslinova ulja Chiavalon. Nabrajanje je nezahvalno, ali poanta je u promišljenom, ali raznolikom izboru.  Riječ je o probranim, kvalitetnim proizvodima kojima se možeš počastiti ili koje, ako si dostigla tu visoku razinu altruizma, možeš pokloniti. 

U svakom slučaju, u Lokalu ćeš svakog puta naići na nešto novo, dok će nešto vjerojatno upecati kupac koji je stigao par minuta prije tebe. Iznenađenje je svakako dio iskustva.

POGLEDAJ GALERIJU:

... a potom piće (i još ponešto)

Prednost Lokala je i terasa u hladu, na kojoj se može popiti kava, svježe cijeđeni sok, Crobucha, čaša vina ili pak gin tonic. Usput se može gricnuti i ponešto iz ponude, poput slatkih peciva iz Korice ili Kroštuline granola s jogurtom i voćem. Osobito će se veseliti roditelji, koji u miru mogu piće, dok se najmlađi igraju u parku. 

Budući da je Lokal u friškoj, izvidničkoj fazi, o planovima je teško govoriti. Ipak, vlasnici su izrazili želju postati ugodno, dinamično odredište za ekipu iz kvarta. I epidemija i nepredvidivo travanjsko vrijeme malo su usporili razvoj događaja, ali u vidu su radionice zdrave hrane, kao i proširenje ponude zalogaja koji se mogu jesti na licu mjesta. U pripremi su i police sa začinskim biljem, s kojih će svaki kupac moći uzeti nekoliko grančica ili listića, koliko mu već treba za pripremu ručka.

Lokal Market&Bar radi od ponedjeljka do petka od 7:30 do 21 sat. Subotom spavaju pola sata duže, pa su otvoreni od 8 do 21, dok u nedjelju zatvaraju u 13 sati. Pronaći ih možeš na adresi Davorina Bazjanca 11.

 

Posjeti Gastro.hr