Recenzije 06. svibnja 2021.

U "Lokalu" možeš popiti piće i obaviti dobar šoping

U "Lokalu" na Knežiji možeš obaviti šoping i popiti piće foto: MARIJANA ZLOMISLIĆ
gastro postao gastro.24sata.hr
Lokal Market&Bar ima nekoliko prednosti: multifunkcionalnost, šaroliku ponudu domaćih proizvođača i odličnu lokaciju...

Lokal Market&Bar još je jedan dobar projekt koji je "izbjegao" sam centar grada, što ide u prilog dobrodošloj gastronomskoj decentralizaciji Zagreba. Ovaj simpatičan hibrid dućana i kafića smjestio se u hladu drveća u ulici Davorina Bazjanca, uz veliki dječji park na Knežiji. Otvoren je u ožujku, grupnim trudom sestara Ane i Mije te Igora, koji su u ovom kvartovskom okruženju prepoznali potencijal. Htjeli su se, kako kažu, uklopiti u zajednicu i dobro upoznati kupce i goste. Opće je poznato kako ljubav ide kroz želudac, pa su na poprilično dobrom putu da se lokalcima (i šire) uvuku pod kožu. 

1/2

Najprije šoping...

Sam naziv odaje još jednu bitnu karakteristiku Lokala - posvećenost domaćim proizvođačima. Funkcioniraju kao platforma koja objedinjuje manje hrvatske proizvođače mliječnih, mesnih i pekarskih proizvoda, voća i povrća, (bez)alkoholnih pića, ulja, slatkiša, grickalica... Asortiman je baziran na upitima i recenzijama kupaca, ali i preferencijama vlasnika - i stalno se proširuje i mijenja.

Na Knežiju su doveli mnoštvo hit proizvoda, poput kruha i peciva iz zanatske pekare Korica, sladoleda Medenko i Le Kolač te Milk Bar jogurta. U ponudi su i proizvodi mljekare Bohnec, Pop Up kokice, craft pivo Medvedgrada, Zmajske pivovare i Brloga, Biljkoborci, Volim ljuto umaci, Cogito kava, brašna OPG-a Siladi te nagrađivana maslinova ulja Chiavalon. Nabrajanje je nezahvalno, ali poanta je u promišljenom, ali raznolikom izboru.  Riječ je o probranim, kvalitetnim proizvodima kojima se možeš počastiti ili koje, ako si dostigla tu visoku razinu altruizma, možeš pokloniti. 

U svakom slučaju, u Lokalu ćeš svakog puta naići na nešto novo, dok će nešto vjerojatno upecati kupac koji je stigao par minuta prije tebe. Iznenađenje je svakako dio iskustva.

POGLEDAJ GALERIJU:

1/9

... a potom piće (i još ponešto)

Prednost Lokala je i terasa u hladu, na kojoj se može popiti kava, svježe cijeđeni sok, Crobucha, čaša vina ili pak gin tonic. Usput se može gricnuti i ponešto iz ponude, poput slatkih peciva iz Korice ili Kroštuline granola s jogurtom i voćem. Osobito će se veseliti roditelji, koji u miru mogu piće, dok se najmlađi igraju u parku. 

Budući da je Lokal u friškoj, izvidničkoj fazi, o planovima je teško govoriti. Ipak, vlasnici su izrazili želju postati ugodno, dinamično odredište za ekipu iz kvarta. I epidemija i nepredvidivo travanjsko vrijeme malo su usporili razvoj događaja, ali u vidu su radionice zdrave hrane, kao i proširenje ponude zalogaja koji se mogu jesti na licu mjesta. U pripremi su i police sa začinskim biljem, s kojih će svaki kupac moći uzeti nekoliko grančica ili listića, koliko mu već treba za pripremu ručka.

 | Author: Marijana Zlomislić U "Lokalu" možeš popiti piće, prigristi nešto iz ponude peciva ili uživati u granoli; foto: foto: Marijana Zlomislić

Lokal Market&Bar radi od ponedjeljka do petka od 7:30 do 21 sat. Subotom spavaju pola sata duže, pa su otvoreni od 8 do 21, dok u nedjelju zatvaraju u 13 sati. Pronaći ih možeš na adresi Davorina Bazjanca 11.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.