Kakva ušteda: Nova generacija zamrznute hrane

Lidija Lončarić
Svi žurimo, kasnimo, uništavamo se jeftinim pecivima, zar ne? A mnogi se od nas iz starijih generacija sjećaju gotovih jela 29. Novembar ili Carnex, kao i dječjih lica kada bi ih zagrizla i shvatila o čemu se radi. No, Zemlja se vrti i danas na stolu imamo sasvim nove zamrznute proizvode koji su stvarno – ukusni!
Vidi originalni članak

Nema ništa ljepše nego doći kući s posla, a tamo miris juhe, toplina doma, zvuk zatvaranja pećnice i obrok u kojem uživa cijela obitelj... No, danas je malo takvih prizora, bogatima spremaju i kuhaju pomoćnice, oni s nižim primanjima ostaju sve dulje na poslu i osuđeni smo na nekvalitetnu prehranu.

Iako ništa ne može zamijeniti klasično kuhanje uz dva i više sati stajanja uz špaher, zagrebački Beef Shop Šibenčana s nizozemskim iskustvom Miše Pešića i supruge mu Maje Curavić, uz već svima znanu ponudu fantastičnog mesa, pribora za roštiljanje, vina i balzamičnih octeva sa svih strana svijeta, pobrinuo se za još jedan novitet.



Beef Shop convenience food proizvodi su namijenjeni svima onima koji imaju ubrzani način života i često nemaju vremena satima kuhati divna mesna jela koja zahtijevaju dužu termičku obradu. Zato su osmislili nekoliko mesnih poslastica koje se kupuju zamrznute i zatim u maksimalno 15 minuta (taman dok začinite salatu, odgovorite na mailove i narežete kruh), tople i slasne dolaze na vaš stol.



Tajna ovih jela je u sous vide tehnici kojom su pomno odabrani komadi mesa upareni sa začinima i vakuumirani, kuhani satima na niskoj temperaturi što je rezultiralo sočnošću i mekanom teksturom te okusom za prste polizati. Sva jela su pripremljena bez aditiva i konzervansa, a čuvaju se duboko zamrznuta. Rebrica se tako stavljaju na 15 minuta u pećnicu na 200 stupnjeva, dok se osso bucco, obrazina ili pašticada pripremaju za 5 minuta u mikrovalnoj pećnici, ili podgrijavaju u toploj vodi u vakuum vrećici.



Ako ste ipak ljubitelj sirovog mesa, za nenajavljene je goste dobro imati Beef shop beef carpaccio - 10 porcija po 80 grama, već narezanih na listiće i odvojenih folijom. Potrebno je samo začiniti s malo soli, papra, maslinovog ulja, kapara, rikole i parmezana, i jelo je gotovo. Ili pak pripremite tost, namažite maslac i servirajte uz Beef shop steak tartar, koji je već nasjeckan i samo mu treba dodati začine po želji. Ako ni za to nemate vremena, steak tartar American samo treba namazati na tost i guštati.



Dakle od convenience food Beef shop proizvoda u ponudi su:
- spare ribs (svinjska rebrica, okus BBQ ili pikant)
- teleća rebra
- short rib (goveđa rebra)
- osso bucco (teleća koljenica)
- obrazina
- pašticada
- beef carpaccio (već narezan)
- steak tartar (nezačinjen)
- steak tartar American (začinjen, ready to eat)



Svinjska rebrica su sočna, meka i jako ukusna, a ako volite klasični okus kečapa – BBQ je idealan za vaše potrebe. Obrazina je naš obožavan komad mesa, i na ovaj primjerak nismo imali nikakve primjedbe, pogotovo kad smo se sjetili koliko nam vremena kući treba da postignemo takvu mekoću. Pašticada je izvrsna, nježna i svilena, ali play of the day je definitivno osso bucco, toliko mek i flafast da smo ga zbog osebujnosti prozvali Osebujko. Da, pojeli smo koštanu srž, oprosti kolesterolu, bilo je jače od nas...



Dakle, nema više opravdanja za nedostatak vremena pri pripremi omiljenih jela vaših najmilijih, potražite convenience food mesne proizvode u maloprodaji Beef shopa u Hondlovoj 2 u Zagrebu i uživajte u vrhunskom jelu od hladnjaka do stola za samo 15 minuta. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr