Recenzije 01. veljače 2019.

Kakva ušteda: Nova generacija zamrznute hrane

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi žurimo, kasnimo, uništavamo se jeftinim pecivima, zar ne? A mnogi se od nas iz starijih generacija sjećaju gotovih jela 29. Novembar ili Carnex, kao i dječjih lica kada bi ih zagrizla i shvatila o čemu se radi. No, Zemlja se vrti i danas na stolu imamo sasvim nove zamrznute proizvode koji su stvarno – ukusni!

Nema ništa ljepše nego doći kući s posla, a tamo miris juhe, toplina doma, zvuk zatvaranja pećnice i obrok u kojem uživa cijela obitelj... No, danas je malo takvih prizora, bogatima spremaju i kuhaju pomoćnice, oni s nižim primanjima ostaju sve dulje na poslu i osuđeni smo na nekvalitetnu prehranu.

Iako ništa ne može zamijeniti klasično kuhanje uz dva i više sati stajanja uz špaher, zagrebački Beef Shop Šibenčana s nizozemskim iskustvom Miše Pešića i supruge mu Maje Curavić, uz već svima znanu ponudu fantastičnog mesa, pribora za roštiljanje, vina i balzamičnih octeva sa svih strana svijeta, pobrinuo se za još jedan novitet.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Beef Shop convenience food proizvodi su namijenjeni svima onima koji imaju ubrzani način života i često nemaju vremena satima kuhati divna mesna jela koja zahtijevaju dužu termičku obradu. Zato su osmislili nekoliko mesnih poslastica koje se kupuju zamrznute i zatim u maksimalno 15 minuta (taman dok začinite salatu, odgovorite na mailove i narežete kruh), tople i slasne dolaze na vaš stol.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Tajna ovih jela je u sous vide tehnici kojom su pomno odabrani komadi mesa upareni sa začinima i vakuumirani, kuhani satima na niskoj temperaturi što je rezultiralo sočnošću i mekanom teksturom te okusom za prste polizati. Sva jela su pripremljena bez aditiva i konzervansa, a čuvaju se duboko zamrznuta. Rebrica se tako stavljaju na 15 minuta u pećnicu na 200 stupnjeva, dok se osso bucco, obrazina ili pašticada pripremaju za 5 minuta u mikrovalnoj pećnici, ili podgrijavaju u toploj vodi u vakuum vrećici.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Ako ste ipak ljubitelj sirovog mesa, za nenajavljene je goste dobro imati Beef shop beef carpaccio - 10 porcija po 80 grama, već narezanih na listiće i odvojenih folijom. Potrebno je samo začiniti s malo soli, papra, maslinovog ulja, kapara, rikole i parmezana, i jelo je gotovo. Ili pak pripremite tost, namažite maslac i servirajte uz Beef shop steak tartar, koji je već nasjeckan i samo mu treba dodati začine po želji. Ako ni za to nemate vremena, steak tartar American samo treba namazati na tost i guštati.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Dakle od convenience food Beef shop proizvoda u ponudi su:
- spare ribs (svinjska rebrica, okus BBQ ili pikant)
- teleća rebra
- short rib (goveđa rebra)
- osso bucco (teleća koljenica)
- obrazina
- pašticada
- beef carpaccio (već narezan)
- steak tartar (nezačinjen)
- steak tartar American (začinjen, ready to eat)

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Svinjska rebrica su sočna, meka i jako ukusna, a ako volite klasični okus kečapa – BBQ je idealan za vaše potrebe. Obrazina je naš obožavan komad mesa, i na ovaj primjerak nismo imali nikakve primjedbe, pogotovo kad smo se sjetili koliko nam vremena kući treba da postignemo takvu mekoću. Pašticada je izvrsna, nježna i svilena, ali play of the day je definitivno osso bucco, toliko mek i flafast da smo ga zbog osebujnosti prozvali Osebujko. Da, pojeli smo koštanu srž, oprosti kolesterolu, bilo je jače od nas...

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Dakle, nema više opravdanja za nedostatak vremena pri pripremi omiljenih jela vaših najmilijih, potražite convenience food mesne proizvode u maloprodaji Beef shopa u Hondlovoj 2 u Zagrebu i uživajte u vrhunskom jelu od hladnjaka do stola za samo 15 minuta. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.