Adelina torta

Priprema kolača tj. torte od jagoda veoma je jednostavna i malo posebna zbog šumskih jagoda i borovnica. Sočnost biskvitu daje tekući jogurt koji zajedno sa slatkim vrhnjem daje posebu notu osvježenja u vrućim ljetnim mjesecima.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 čaša Jogurta
  • 4 kom Jaja
  • 1.50 čaša Šećera
  • 2 čaša Brašna
  • 0.50 čaša Ulja
  • 1 kom Prašak za pecivo
  • 1 kom Vanilin šećer
  • 0.50 kg Jagoda
  • 10 dag Šumskih jagoda
  • 10 dag Šumske borovnice
  • 0.50 l Slatko vrhnje (Lidija Kralj)

Priprema

  1. U posudu stavimo čašu jogurta. Dodamo jaja, šećer, vanili šećer. U smjesu dodajemo brašno pomiješano sa praškom za pecivo i ulje. Smjesu ulijemo u kalup. Tortu pečemo 10 min. Zatim je izvadimo tj. kada se malo zapeče gornji sloj biskvita. Jagode rasporedimo po biskvitu. Tortu pečemo 30 min. Na ohlađenu tortu stavljamo slatko vrhnje. Tortu ukrasimo šum. jagodama i borovnicama.

Priprema kolača tj. torte od jagoda veoma je jednostavna i malo posebna zbog šumskih jagoda i borovnica. Sočnost biskvitu daje tekući jogurt koji zajedno sa slatkim vrhnjem daje posebu notu osvježenja u vrućim ljetnim mjesecima.

Posjeti Gastro.hr