Arancello

Do prvog kušanja ovog jakog likera od naranče morat ćete se strpiti i do nekoliko mjeseci
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 18

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 89

Potrebno vam je

  • 9 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 400 g šećer, kristal
  • 1.50 l voda

Priprema

  1. Narežite koru na male trake kako biste olakšali cijeđenje aromatičnog ulja.
  2. Stavite u staklenku i prelijte alkoholom te dobro zatvorite.
  3. Držite na tamnom i hladnome mjestu 15 dana, a svaki dan lagano promiješajte.
  4. Od šećera i vode skuhajte sirup, a kad se ohladi, pomiješajte s alkoholom i narančama. procijedite
  5. Spremite na barem nekoliko mjeseci.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr