Blondies kao stvoreni za uskrsni stol

Ena Kokanović Nagy ; Uskrsni blondies
Brz i jednostavan desert koji će se svakome svidjeti donosi Ena Kokanović Nagy, autorica bloga "Slavonka"
Vidi originalni članak

Ne moraju blagdanski kolači biti komplicirani. Dovoljno je da su fini. Blondies je inače “sestra” od poznatijih browniesa, a razlika je u čokoladi - u brownie ide tamna, a u blondie bijela. Ovaj put sam dodala i čokoladno uskršnje jaje pa je kombinacija bijele i tamne čokolade ispala pun pogodak.

Sastojci za protvan veličine 23 x 20 cm:

  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • Prstohvat soli
  • 100 g bijele čokolade nasjeckane na komadiće
  • 80 g uskršnih šarenih jaja
  • Za posip: šećer u prahu, po želji

Priprema:

  1. Za početak protvan namastite pa obložite papirom za pečenje.
  2. U posudu stavite šećer, jaja, otopljeni maslac, glatko brašno, prašak za pecivo, ekstrak vanilije te prstohvat soli. Promiješajte.
  3. Dodajte, zatim, nasjeckanu bijelu čokoladu pa promiješajte.
  4. Rasporedite smjesu ravnomjerno po protvanu, a gore onda rasporedite uskršnja jaja.
  5. Pecite na 180 stupnjeva 20 - 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  6. Narežite na kvadratiće i pospite šećerom u prahu.

Još slasnih i maštovitih ideja pronađi na Eninom blogu "Slavonka". 

Posjeti Gastro.hr