Ne moraju blagdanski kolači biti komplicirani. Dovoljno je da su fini. Blondies je inače “sestra” od poznatijih browniesa, a razlika je u čokoladi - u brownie ide tamna, a u blondie bijela. Ovaj put sam dodala i čokoladno uskršnje jaje pa je kombinacija bijele i tamne čokolade ispala pun pogodak.
Sastojci za protvan veličine 23 x 20 cm:
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 100 g otopljenog maslaca
- 130 g glatkog brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
- Prstohvat soli
- 100 g bijele čokolade nasjeckane na komadiće
- 80 g uskršnih šarenih jaja
- Za posip: šećer u prahu, po želji
Priprema:
- Za početak protvan namastite pa obložite papirom za pečenje.
- U posudu stavite šećer, jaja, otopljeni maslac, glatko brašno, prašak za pecivo, ekstrak vanilije te prstohvat soli. Promiješajte.
- Dodajte, zatim, nasjeckanu bijelu čokoladu pa promiješajte.
- Rasporedite smjesu ravnomjerno po protvanu, a gore onda rasporedite uskršnja jaja.
- Pecite na 180 stupnjeva 20 - 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Narežite na kvadratiće i pospite šećerom u prahu.
Još slasnih i maštovitih ideja pronađi na Eninom blogu "Slavonka".