Recepti 09. travnja 2023.

Blondies kao stvoreni za uskrsni stol

; Uskrsni blondies foto: Ena Kokanović Nagy
gastro postao gastro.24sata.hr
Brz i jednostavan desert koji će se svakome svidjeti donosi Ena Kokanović Nagy, autorica bloga "Slavonka"

Ne moraju blagdanski kolači biti komplicirani. Dovoljno je da su fini. Blondies je inače “sestra” od poznatijih browniesa, a razlika je u čokoladi - u brownie ide tamna, a u blondie bijela. Ovaj put sam dodala i čokoladno uskršnje jaje pa je kombinacija bijele i tamne čokolade ispala pun pogodak.

Sastojci za protvan veličine 23 x 20 cm:

  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • Prstohvat soli
  • 100 g bijele čokolade nasjeckane na komadiće
  • 80 g uskršnih šarenih jaja
  • Za posip: šećer u prahu, po želji

 | Author: Ena Kokanović Nagy Uskrsni blondies; foto: foto: Ena Kokanović Nagy

Priprema:

  1. Za početak protvan namastite pa obložite papirom za pečenje.
  2. U posudu stavite šećer, jaja, otopljeni maslac, glatko brašno, prašak za pecivo, ekstrak vanilije te prstohvat soli. Promiješajte.
  3. Dodajte, zatim, nasjeckanu bijelu čokoladu pa promiješajte.
  4. Rasporedite smjesu ravnomjerno po protvanu, a gore onda rasporedite uskršnja jaja.
  5. Pecite na 180 stupnjeva 20 - 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  6. Narežite na kvadratiće i pospite šećerom u prahu.

 | Author: Ena Kokanović Nagy Uskrsni blondies; foto: foto: Ena Kokanović Nagy

Još slasnih i maštovitih ideja pronađi na Eninom blogu "Slavonka". 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.