Brze fritule s jabukama

Thinkstock
Omiljeno slatko prženo tijesto ima nebrojeno puno varijanti, a mi vam predstavljamo brzinsku verziju s ribanim jabukama
Vidi originalni članak

Svaka domaćica se kune da baš ona posjeduje najbolji recept za fritule. Jedne se kunu u kvasac, druge ga zaobilaze s dr. oetker praškom za pecivo, a u koju god skupinu se svrstavali, brze fritule s jabukama nitko ne može odbiti.

 

Smjesa je gotova po kratkom postupku, izuzetno su mekane i sočne, a ulje zagrijte čim ih počnete spremati jer su zaista gotove u tren.

 

novo ruho Genijalno: Čupavci u potpuno drugačijem izdanju!

 

voćni desert Sočni kolač s dobrim starim jabukama

 

Sastojci:

  • 200g glatkog brašna
  • 50g šećera (možete staviti smeđi šećer za još bolji šmek)
  • prstohvat soli
  • dr. Oetker cimet šećer
  • dr. Oetker ekstrakt vanilije
  • 1 jaje
  • 150ml mlijeka ili tekućeg jogurta
  • 2 naribane jabuke
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Prvo pomiješajte suhe sastojke kojima ćete dodati mokre sastojke. Pomiješati ih da se spoje, dodati im naribane jabuke i pržiti u dubokom jako zagrijanom ulju.
  2. Fritule formirajte rukama ili žlicom, a svakako ih lagano stavljajte u ulje kako biste dobili lijepe okrugle oblike. 
  3. Stavite ih u posudu s papirnatim ubrusom koji će popiti višak masnoće i pospite šećerom u prahu. Poslužite s Nutellom ili namazom po želji.
Posjeti Gastro.hr