Carbonara – naša ljubav stara!

Thinkstock
Ako ste se zaželjeli ovog vrhunskog talijanskog specijaliteta, imamo recept koji uvijek pali. Ukusno, jednostavno, a nejest će se cijela obitelj za manje od 35 kuna!
Vidi originalni članak

Carbonara je tradicionalno talijansko jednostavno i brzinsko jelo koje uvijek možete prilagoditi ukusu većine. Naime, u ljubavi, ratu i karbonari - sve je dozvoljeno. Najbitnije je da savladate osnovni recept, a onda po želji ubacujte sve što vam se sviđa. Dobro, ne slušajte baš savjete predškolaraca, znate na što mislimo...

Sastojci za četiri osobe:

300 g Clever makarona (400 g = 3,49 kn) 

150 g slanine

Clever Agro jaja M razred (671 = 8,49 kn)

50 g Clever ribanog sira (40 g = 5,69 kn)

2 žlice Clever ekstradjevičanskog maslinovog ulja (1 l = 44,59 kn)

sol

papar

Priprema:

1. Tjesteninu kuhajte koliko stoji na uputama na pakiranju tako da bude skoro pa al dente. Ocijedite ju tik pred miješanje sa slaninom (da ostane vruća).

2. U tavi popržite slaninu narezanu na tanje trakice, a u međuvremenu izmutite jaja vilicom, posolite ih i popaprite.

3. Ocijedite tjesteninu i dodajte ju u tavu s preprženom slaninom netom skinutu s vatre, i prelijte izmućenim jajima. Dobro promiješajte.

4. Tjesteninu pospite svježe naribanim ribanim sirom i poslužite što prije. 

Po želji dodajte list bosiljka za ukras i - dobar vam tek!

Posjeti Gastro.hr