Brzi desert s jagodama koji uvijek uspijeva

Neva Zganec/PIXSELL
Gastro bloger Mile Butorac u našem novom Gastro duelu zajedno s blogericom Kasandrom Draganić, pripremao je ukusne sezonske slastice s jagodama uz pomoć Gorenje malih kućanskih aparata. Kako je bilo, saznajte u videu!
Vidi originalni članak

Mile je pripremao sezonski cheesecake s jagodama u čaši, a recept potražite u nastavku članka.

Pogledajte video:

Sastojci:

  • 200 g integralnih ili graham keksi
  • 100 g maslaca
  • 500 g krem sira 
  • 2 čašice grčkog jogurta
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 2 limuna
  • 1 kg jagoda
  • 2 vanilin šećera
  • po želji: svježa menta i Tonka

Priprema:

Od kilograma jagoda odvojite oko 10 komada za kasniju dekoraciju. Ostatku jagoda očistite peteljke i razrežite ih na manje komade. Jagode prebacite u lonac pa im dodajte vanilin šećer, svježe ribanu koricu limuna, sok jednog limuna i 2 žlice šećera. Ako koristite naribajte Tonku. Sve stavite kuhati na srednje jaku vatru i kuhajte dok jagode ne postanu mekane i lagano se ne raspadnu. Po želji sve usitnite Gorenje štapnim mikserom. Ostavite da se hladi.

U veliku zdjelu dodajte krem sir, grčki jogurt i slatko vrhnje, naribajte limun koricu i dodajte šećera u prahu po ukusu. Miksajte dok ne dobijete svilenkasto glatku kremu. Ostavite kratko u frižideru.

U Gorenje sjeckalici usitnite kekse, pa ih prelijte s otopljenim maslacem i dobro promiješajte.

Slaganje: u čaše rasporedite smjesu keksi, po oko dvije žlice po čaši. Na to dodajte dvije velike žlice kreme pa oko 3 žlice umaka od jagoda i na vrh žlicu kreme. Ukrasite s jagodama i listićima mente. 

U slast!

Posjeti Gastro.hr