Mile je pripremao sezonski cheesecake s jagodama u čaši, a recept potražite u nastavku članka.
Pogledajte video:
Sastojci:
- 200 g integralnih ili graham keksi
- 100 g maslaca
- 500 g krem sira
- 2 čašice grčkog jogurta
- 200 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 limuna
- 1 kg jagoda
- 2 vanilin šećera
- po želji: svježa menta i Tonka
Priprema:
Od kilograma jagoda odvojite oko 10 komada za kasniju dekoraciju. Ostatku jagoda očistite peteljke i razrežite ih na manje komade. Jagode prebacite u lonac pa im dodajte vanilin šećer, svježe ribanu koricu limuna, sok jednog limuna i 2 žlice šećera. Ako koristite naribajte Tonku. Sve stavite kuhati na srednje jaku vatru i kuhajte dok jagode ne postanu mekane i lagano se ne raspadnu. Po želji sve usitnite Gorenje štapnim mikserom. Ostavite da se hladi.
U veliku zdjelu dodajte krem sir, grčki jogurt i slatko vrhnje, naribajte limun koricu i dodajte šećera u prahu po ukusu. Miksajte dok ne dobijete svilenkasto glatku kremu. Ostavite kratko u frižideru.
U Gorenje sjeckalici usitnite kekse, pa ih prelijte s otopljenim maslacem i dobro promiješajte.
Slaganje: u čaše rasporedite smjesu keksi, po oko dvije žlice po čaši. Na to dodajte dvije velike žlice kreme pa oko 3 žlice umaka od jagoda i na vrh žlicu kreme. Ukrasite s jagodama i listićima mente.
U slast!