Čokoladna torta od samo sedam sastojaka

SHUTTERSTOCK Jednostavna torta od čokolade
Još jedan recept koji ide u prilog tvrdnji da manje zaista jest više...
Vidi originalni članak

Nema boljeg rješenja za šećerne krize od ove bogate čokoladne torte. Trebat će ti samo sedam svakodnevnih sastojaka, koje gotovo sigurno već imaš u hladnjaku i smočnici, i pola sata vremena. Priznajemo, riječ je o pravoj kalorijskoj bombi, ali povremeno treba popustiti kočnice i uživati u trenutku.

Posluži je uz lagano tučeno vrhnje i voće koje ti je u ovom trenutku dostupno, poput jagoda. 

 

na jednom mjestu Čokoladni ganache: Veliki vodič za pripremu

 

Čokoladna torta od samo sedam sastojaka

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 3 jaja
  • 50 g kakaa
  • 250 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu manjeg promjera, od 20 ili 22 cm, premaži maslacem i pobrašni.
  2. Rastopi maslac pa pričekaj da se malo ohladi.
  3. Izmiksaj šećer s maslacem, dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
  4. Ubaci pomiješano brašno, kakao i prstohvat soli. Izmiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  5. Premjesti u kalup, zagladi i peci 20-25 minuta. Rubovi bi trebali biti pečeni, ali sredina još uvijek mekana.
  6. Pričekaj da se ohladi pa kolač pospi šećerom u prahu. Posluži uz tučeno vrhnje i voće.
Posjeti Gastro.hr