Čokoladne košarice s jagodama

Pravi ljetni desertić!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 100 g čokolade sa 55 % kakaa
  • 100 g bijele čokolade kuverture
  • 300 g svježih domaćih jagoda
  • 150 g krem sira
  • 200 g milerama
  • 1 kom šlag pjena
  • 2 žličica šećera u prahu ili zasladite sa steviom za zdraviju varijantu
  • 8 kom cijelih jagoda
  • 8 list listića mente
  • 8 kom silikonskih košarica za muffne
  • 2 žličica extra djevičanskog maslinovog ulja
  • 10 kom badema
  • 10 kom pečenih lješnjaka

Priprema

  1. Posebno ugrubo smrviti ugrubo bademe, posebno pečene lješnjake isto na grubo smrviti. Posebn izlomiti tamnu čokoladu i dodati joj žličicu djevičanskog maslinovog ulja, otopiti , premazati sa četkicom 4 silikonske košarice za muffine sa tamnom čokoladom i posuti sa lješnjacima iznutra.Staviti u zamrzivač premazane kalupe.
  2. Ponoviti postupak s bijelom kuverturom, no posuti sa bademima i staviti u zamrzivač.Dok se čokolada steže , oprati, očistiti jagode, izraditi sa štapnim za željenim zaslađivačem (šećerom/medom/steviom po želji koliko volite slatko).Šlag izraditi po uputi, u multipraktiku izraditi mileram, sir, postepeno dodati jagode i šlag da se sve dobro jednolično poveže u čvrstu kremu.
  3. Košarice se lagano uklanjaju s čokolade. Puni se sa kremom, koja stoi u hladnjaku do serviranja. Ukrasiti po želji. U mom slučaju sa cijelim jagodama i listićima mente.

Pravi ljetni desertić!

Posjeti Gastro.hr