gastro postao
Pravi ljetni desertić!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 100 g čokolade sa 55 % kakaa
- 100 g bijele čokolade kuverture
- 300 g svježih domaćih jagoda
- 150 g krem sira
- 200 g milerama
- 1 kom šlag pjena
- 2 žličica šećera u prahu ili zasladite sa steviom za zdraviju varijantu
- 8 kom cijelih jagoda
- 8 list listića mente
- 8 kom silikonskih košarica za muffne
- 2 žličica extra djevičanskog maslinovog ulja
- 10 kom badema
- 10 kom pečenih lješnjaka
Priprema
- Posebno ugrubo smrviti ugrubo bademe, posebno pečene lješnjake isto na grubo smrviti. Posebn izlomiti tamnu čokoladu i dodati joj žličicu djevičanskog maslinovog ulja, otopiti , premazati sa četkicom 4 silikonske košarice za muffine sa tamnom čokoladom i posuti sa lješnjacima iznutra.Staviti u zamrzivač premazane kalupe.
- Ponoviti postupak s bijelom kuverturom, no posuti sa bademima i staviti u zamrzivač.Dok se čokolada steže , oprati, očistiti jagode, izraditi sa štapnim za željenim zaslađivačem (šećerom/medom/steviom po želji koliko volite slatko).Šlag izraditi po uputi, u multipraktiku izraditi mileram, sir, postepeno dodati jagode i šlag da se sve dobro jednolično poveže u čvrstu kremu.
- Košarice se lagano uklanjaju s čokolade. Puni se sa kremom, koja stoi u hladnjaku do serviranja. Ukrasiti po želji. U mom slučaju sa cijelim jagodama i listićima mente.
Pravi ljetni desertić!