Ovaj recept za lijene lazanje iz jedne posude savršen je za pripremu tijekom radnog tjedna, ali je toliko dobar da ćeš ga pripremati i vikendom, umjesto 'pravih' lazanja
Svi znamo kako se rade klasične lazanje, posebno mesni umak, posebno béchamel, posebno sir... Listove za lazanje neki prokuhaju, neki ne... Pa onda još i slaganje... A što kad nam se jedu lazanje no nemamo baš toliko vremena za pripremu 'pravih' lazanja?
Brzinski recept za lazanje, savršen za radni tjedan
E tu na scenu stupa ovaj brzinski recept za lijene lazanje iz jedne posude koje se lako mogu pripremiti i usred tjedna kada imamo puno manje vremena za kuhanje nego vikendom. A kad ih jednom pripremiš, lijene lazanje toliko će te oduševiti da ćeš ih pripremati i vikendom, umjesto 'pravih'.
Recept za lijene lazanje iz jedne posude je u nastavku...
Lijene lazanje iz jedne posude
foto: Myriad Recipes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Lijene lazanje
25 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslinovo ulje
85
ml
Mljeveno meso - govedina
450
g
Sol
1
žličica
Češnjak
6
režanj
Listići svježeg bosiljka
0,50
šalica
Marinara umak
1,25
l
Maslac
2
žlica
Listovi za lazanje
12
kom
Mozzarella
3
šalica
Parmezan
0,75
šalica
Ricotta
450
g
Postupak
Postavi rešetku u sredinu pećnice; zagrij je na 190 °C.
U velikoj tavi s visokim rubovima zagrij ulje na srednje jakoj do jakoj vatri. Poprži mljevenu govedinu, razbijajući je kuhačom, dok ne porumeni, 7-9 minuta; posoli 1 žličicom soli.
Dodaj češnjak i kuhaj, miješajući, dok ne zamiriše, još oko 1 minute. Dodaj natrgani bosiljak i promiješaj. Ulij umak, a dozom opreza zbog mogućeg prskanja. Umiješaj maslac dok se ne otopi; dosoli po potrebi.
Dovedi umak do vrenja. Dodaj natrgane listove lazanja, 1 šalicu natrgane mozzarelle i 1/4 šalice svježe naribanog parmezana te kuhaj, miješajući, dok umak ne postane gladak, oko 2 minute. Makni s vatre.
U zdjelici pomiješaj ricottu i preostalih 1/2 šalice parmezana. Žlicom rasporedi polovicu smjese ricotte po tjestenini i lagano promiješajte; ne želiš sve potpuno izmiješati, samo nježno preklopiti tjesteninu i umak preko žličica ricotte.