Recepti Tjestenina 21. studenoga 2025.

BRZI RUČAK Lijene lazanje iz jedne posude

Tjestenina
25 MIN
60 MIN
8
SREDNJE
lijene lazanje
Lijene lazanje iz jedne posude
foto: Myriad Recipes/Pinterest
Ovaj recept za lijene lazanje iz jedne posude savršen je za pripremu tijekom radnog tjedna, ali je toliko dobar da ćeš ga pripremati i vikendom, umjesto 'pravih' lazanja

Svi znamo kako se rade klasične lazanje, posebno mesni umak, posebno béchamel, posebno sir... Listove za lazanje neki prokuhaju, neki ne... Pa onda još i slaganje... A što kad nam se jedu lazanje no nemamo baš toliko vremena za pripremu 'pravih' lazanja?

lazanje Možda vas zanima... Uz ova 3 trika lazanje će ti svaki put ispasti savršeno! Špajza

Brzinski recept za lazanje, savršen za radni tjedan

E tu na scenu stupa ovaj brzinski recept za lijene lazanje iz jedne posude koje se lako mogu pripremiti i usred tjedna kada imamo puno manje vremena za kuhanje nego vikendom. A kad ih jednom pripremiš, lijene lazanje toliko će te oduševiti da ćeš ih pripremati i vikendom, umjesto 'pravih'.

Recept za lijene lazanje iz jedne posude je u nastavku...

lijene lazanje | Author: Myriad Recipes/Pinterest Lijene lazanje iz jedne posude foto: Myriad Recipes/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Lijene lazanje
25 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslinovo ulje 85 ml
  • Mljeveno meso - govedina 450 g
  • Sol 1 žličica
  • Češnjak 6 režanj
  • Listići svježeg bosiljka 0,50 šalica
  • Marinara umak 1,25 l
  • Maslac 2 žlica
  • Listovi za lazanje 12 kom
  • Mozzarella 3 šalica
  • Parmezan 0,75 šalica
  • Ricotta 450 g
Postupak
  1. Postavi rešetku u sredinu pećnice; zagrij je na 190 °C.

    U velikoj tavi s visokim rubovima zagrij ulje na srednje jakoj do jakoj vatri. Poprži mljevenu govedinu, razbijajući je kuhačom, dok ne porumeni, 7-9 minuta; posoli 1 žličicom soli.

    Dodaj češnjak i kuhaj, miješajući, dok ne zamiriše, još oko 1 minute. Dodaj natrgani bosiljak i promiješaj. Ulij umak, a dozom opreza zbog mogućeg prskanja. Umiješaj maslac dok se ne otopi; dosoli po potrebi.


  2. Dovedi umak do vrenja. Dodaj natrgane listove lazanja, 1 šalicu natrgane mozzarelle i 1/4 šalice svježe naribanog parmezana te kuhaj, miješajući, dok umak ne postane gladak, oko 2 minute. Makni s vatre.


  3. U zdjelici pomiješaj ricottu i preostalih 1/2 šalice parmezana. Žlicom rasporedi polovicu smjese ricotte po tjestenini i lagano promiješajte; ne želiš sve potpuno izmiješati, samo nježno preklopiti tjesteninu i umak preko žličica ricotte.

    Žlicom rasporedi preostalu ricottu. Pospi preostale 2 šalice mozzarelle.


  4. Peci lazanje dok rubovi ne postanu mjehuričasti, a po vrhu se ne pojave zlatnosmeđe točkice, 30-35 minuta.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

733 kcal

36 %

MASTI

42,00 g

58 %

KOLESTEROL

0,12 g

0 %

UH

46,00 g

16 %

PROTEINI

36,00 g

72 %

Da bi ove lijene lazanje iz jedne posude doista bile "iz jedne posude", u pripremi umaka koristi posudu koja može ići u pećnicu. 😉

Isprobaj i ove varijante lazanja - slane, ali i slatke!

lazanje od bundeve Možda vas zanima... Lazanje od bundeve - jesen nikad nije bila toliko ukusna Recepti lazanje lidije bastianich Možda vas zanima... Projekt za vikend: lazanje bez mesa Lidije Bastianich Recepti lazanja košarice Možda vas zanima... Lazanja košarice su praktične, slasne i neodoljive Recepti slatke lazanje od borovnica i limuna Možda vas zanima... Slatke lazanje od sira, borovnica i limuna Recepti juha od lazanja Možda vas zanima... Juha od lazanja: Omiljeno jelo, ali na žlicu! Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.