baš je wow!
Pronađeno 692 rezultata za autora „Emina Basara”
INTERVJU
Ante Udovičić: "U ovom poslu bez žrtve nema uspjeha!"
Chef Ante Udovičić stiže na ovogodišnji Weekend Food Festival u Rovinj kao sudionik panela "Je li se mučenje isplatilo?…
ukusan luksuz
Ovo je 8 najskupljih namirnica na svijetu!
Svi si ponekad volimo priuštiti dašak luksuza u životu, pa tako i što se tiče hrane. Donosimo popis 8 najskupljih namir…
kraljevske školjke
Sezona je kamenica, imamo 3 odlična recepta iz restorana Bota Šare
U ovo doba godine kamenice su najveće i najsočnije i zato je baš sada savršena prilika da uživamo u njima. Obitelj Šare…
irski specijaliteti
Na Dan svetog Patrika kuhamo odličan irski meni
Na Dan svetog Patrika tulumari se do zore, nosi zelena odjeća, piju hektolitri irskog viskija i piva i jedu tradicional…
održiva jestiva budućnost
Neobična večera s porukom - chefovi Medak i Galvagno složili sjajan meni od sam…
U prepunom zagrebačkom RougeMarinu održana je Neobična večera na kojoj su chefovi Marin Medak i Dino Galvagno pripremil…
zdravo i slasno
Najbolji prilog uz ribu: Blitva kratko kuhana u vodi
Blitva je savršen prilog uz ribu, bilo ovako sama, kratko kuhana i potom začinjena, ili pak s krumpirom. Isprobaj ovaj …
povoljna i ukusna ideja
Hrskave zgnječene gljive bolje su od bilo kojeg steaka!
Ako ne jedeš meso, ili pak želiš smanjiti njegovu konzumaciju, obavezno isprobaj ovaj recept za hrskave zgnječene gljiv…
obožavamo...
NOVI SLATKI HIT Rolada od palačinki, i to – čokoladna!
Ova čokoladna rolada od palačinki zaista nas je oduševila, i zato mislimo da ne bi bilo OK da recept ne podijelimo s to…
veliko priznanje
Vodnjanska uljara Chiavalon opet je najbolja u Europi!
Vodnjanska uljara Chiavalon ovaj se tjedan okitila vrijednim priznanjem - nagradom Premio Il Magnifico za najbolji oleo…
u sezoni
Niknuo je medvjeđi luk, krećemo u berbu i od njega pripremamo razna čuda
Osjetiš li tijekom planinarenja ili proljetne šetnje šumom jak miris češnjaka, riječ je o medvjeđem luku... Naberi ga i…
shakshuki je odzvonilo
Pripremi flamenco jaja, jelo koje će te oduševiti okusima
Listajući španjolske kuharice primijetili smo da su zvijezde mnogih jela - skromna, ali tako svestrana jaja. I zato ti …
prestižno udruženje
Lemongarden i Konoba Kala novi su članovi JRE Hrvatska
Održan je godišnji press event udruge JRE Hrvatska koja okuplja ponajbolje hrvatske restorane. Predstavljeni su nadolaz…
gotovo za 15 minuta
Gordon Ramsay ima super recept za brzi pileći curry!
U ovom užurbanom vremenu kada nam je svaka minuta važna, i u kuhanju treba znati štedjeti vrijeme. A pravi stručnjak za…
finoooo
Varivo s piletinom - recept slavnog Jamieja Olivera
Ovo odlično jelo, krepko varivo s piletinom, ne daje ti puno posla: sve pripremiš i - ubaciš u pećnicu. Dok čekaš da je…
unatoč južini
Bili smo na festivalu Vino Dalmacije, gdje smo puno naučili i pronašli neke nov…
Proteklog vikenda u hotelu Le Méridien Lav održan je festival Vino Dalmacije, u organizaciji istoimenog udruženja, na k…
odlična fora
Kako ukiseliti luk za samo 10 minuta
Ukiseljeni luk omiljen je dodatak brojnim jelima koji ih svojim suptilnim okusom podiže na višu razinu. Znamo kako ga b…
da se ugrijemo
RECEPT DANA Danas se kuha... zagorska juha!
Donosimo odličan recept chefa Ante Udovičića. Njegova zagorska juha puna je dobrih okusa, ali i odlično grije. A ima i …
kraljevski zalogaj
Pečeno pile kraljice Camille
Tom Parker-Bowles, poznati gastrokritičar i autor kuharica, podijelio je omiljena jela svog djetinjstva, a među njima j…
jednostavno - wow!