Recepti Juha 09. prosinca 2025.

Pileća krem juha s noklicama - utjeha na žlicu

Juha
25 MIN
45 MIN
6
SREDNJE
pileća krem juha s noklicama
Pileća krem juha s noklicama
foto: So Much Food Blog/Pinterest
Ova divna pileća krem juha s noklicama savršeni je comfort food. Jako je ukusna i zasitna, tako da se može poslužiti i kao samostalni obrok...

Ovih dana tako nam pašu topla jela na žlicu koja griju i tijelo i dušu (ali doslovno!), a ova divna pileća krem juha s noklicama upravo je takvo jelo. Kad kušaš samo jednu žlicu ove juhe, više ništa neće biti isto, a zimski dani postat će odmah ljepši i ugodniji.

Ova divna pileća krem juha s noklicama savršen je comfort food, odnosno neodoljiva hrana za utjehu, idealna za hladne dane. Puna je okusa i zasitna tako da se može poslužiti i kao samostalan obrok.

Recept za pileću krem juhu s noklicama je u nastavku...

pileća krem juha s noklicama | Author: So Much Food Blog/Pinterest Pileća krem juha s noklicama foto: So Much Food Blog/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pileća krem juha s noklicama
25 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
JUHA
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Luk 1 kom
  • Mrkva 2 kom
  • Celer - stabljika 1 kom
  • Sušeni origano 1 žličica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Češnjak 3 režanj
  • Pileći zabatak - otkošteni 4 kom
  • Pileća prsa - file 2 kom
  • Pileći temeljac 1,50 l
  • Timijan - grančica 3 kom
NOKLICE I POSLUŽIVANJE
Sastojci
  • Glatko brašno 1,50 šalica
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Sol 1,50 žličica
  • Jaje 1 kom
  • Mlaćenica 165 ml
  • Maslac 2 žlica
  • Slatko vrhnje 250 ml
  • Listići svježeg peršina
Postupak
  1. Za juhu: U velikoj gusenoj posudi na srednjoj vatri zagrij ulje. poprži luk, nasjeckanu mrkvu i celer, uz povremeno miješanje, dok ne omekša, oko 7 minuta. Umiješaja origano, dodaj soli i papra. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj dalje dok ne zamiriši, oko 1 minute.


  2. Dodaj komade piletine, malo ih poprži s obje strane, ulij temeljac i pusti da zakipi. Smanju vatru na srednje slabu i pusti da ključa, uz povremeno miješanje, dok se piletina do kraja ne skuha, oko 10 minuta. Piletinu izvadi na tanjur ili dasku za rezanje i usitni je uz pomoć 2 vilice. Juha neka cijelo vrijeme lagano ključa.


  3. Noklice i slaganje: U velikoj zdjeli dobro izmiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U sredini mješavine brašna napravi udubinu u koju dodaj jaje, mlaćenicu i maslac te sve dobro izmiješaj - vilicom ili mikserom.


  4. U juhu dodaj usitnjenu piletinu i slatko vrhnje (ako želiš manje masno jelo koristi vrhnje za kuhanje s manje masnoće, no slatko vrhnje juhi će dati punoću okusa). Pusti da zakipi.

    U juhu stavljaj žlicu po žlicu smjese za noklice. poklopi i kuhaj dok se noklice ne skuhaju do kraja, otprilike 5 minuta.


  5. Posluži juhu posutu nasjeckanim listićima svježeg peršina.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

638 kcal

31 %

MASTI

32,00 g

44 %

KOLESTEROL

0,24 g

0 %

UH

34,00 g

12 %

PROTEINI

51,00 g

102 %

Isprobaj i ove divne krem juhe:

krem juha od krumpira Možda vas zanima... Ovo je definitivno najbolja krem juha od krumpira! Recepti juha od špinata Možda vas zanima... Genijalna juha s trostrukom dozom špinata Recepti krem juha od gljiva Možda vas zanima... Najbolja krem juha od gljiva ikad! Isprobaj je s nama! Recepti Juha od bundeve i krušaka Možda vas zanima... Ludo ukusna kombinacija: juha od bundeve i krušaka Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.