Imamo odličan recept za dvostruko čokoladne kekse s punjenjem od karamele koji su savršeni kad ti se jede nešto slatko i raskošno
Obožavamo domaće kekse - ima ih toliko različitih po okusu, oblicima, teksturi... dragi su nam i oni najobičniji 'na mašinu', li i razne varijacije maštovitih okusa. Oduševili su nas ovi dvostruko čokoladni keksi s punjenjem od karamele jer - zašto raditi 'obične' kekse kad možemo ispeći one s fora punjenjem oko kojeg niti nema posla.
Tajna je, naime, u kupovnim mekim karamelama koje će se tijekom pečenja rastopiti i postati genijalno punjenje za ove dvostruko čokoladne kekse. Recept za dvostruko čokoladne kekse s punjenjem od karamele je u nastavku!
Čokoladni keksi punjeni karamelom
foto: Recipes By Sarina/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Dvostruko čokoladni keksi s punjenjem od karamele
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
180
g
Sol
0,25
žličica
Tamna čokolada
150
g
Svijetli smeđi šećer
150
g
Šećer
100
g
Jaje
2
kom
Ekstrakt vanilije
0,50
žličica
Oštro brašno
270
g
Kakao prah
30
g
Soda bikarbona
0,50
žličica
Prašak za pecivo
0,50
žličica
Komadići čokolade
100
g
Karamela bomboni (mekani)
16
kom
Cvijet soli
Postupak
Rastopi maslac i tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Promiješaj i stavi sa strane da se ohladi.
Obje vrste šećera (smeđi i bijeli), jaja, ekstrakt vanilije i sol stavi u zdjelu i izmiksaj mikserom oko 5 minuta, dok ne dobiješ kremastu, svijetlu i prozračnu smjesu. Dodaj ohlađenu mješavinu čokolade i maslaca i mikasaj oko 30 sekundi da se sve lijepo sjedini.
Prosij brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i prašak za pecivo u tu smjesu i lagano promiješaj. Umiješaj komadiće čokolade.
Tijesto za kekse stavi u hladnjak na minimalno 30 minuta da se stisne.
Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva. Tiejsto podijeli na 16 komada, zarolaj kuglice.
U sredinu svake kuglice utisni po 1 karamelu i tijesto oblikuj oko karamele, da ju 'zatvori' sa svih strana.
Posloži na pleh, sa 5 cm razmaka između svakog keksa i svaku kuglicu lagano spljošti.
Plehove s tako pripremljenim keksi stavi u hladnjak na 10-20 minuta.
Kekse peci 13-15 minuta. Pospi cvjetom soli i pusti da se hlade oko 15 minuuta na plehovima. Prebaci kekse na rešetku da se potpuno ohlade prije kozumacije ili spremanja u staklenku.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
322 kcal
16 %
MASTI
16,30 g
22 %
KOLESTEROL
0,18 g
0 %
UH
40,10 g
14 %
PROTEINI
3,40 g
6 %
Umjesto mekih karamela možeš kao punjenje staviti i razne bombonijere...