Recepti Desert 13. listopada 2025.

Dvostruko čokoladni keksi s punjenjem od karamele

Desert
20 MIN
15 MIN
16
JEDNOSTAVNO
čokoladni keksi punjeni karamelom
Čokoladni keksi punjeni karamelom
foto: Christie Lane Cooley/Pinterest
Imamo odličan recept za dvostruko čokoladne kekse s punjenjem od karamele koji su savršeni kad ti se jede nešto slatko i raskošno

Obožavamo domaće kekse - ima ih toliko različitih po okusu, oblicima, teksturi... dragi su nam i oni najobičniji 'na mašinu', li i razne varijacije maštovitih okusa. Oduševili su nas ovi dvostruko čokoladni keksi s punjenjem od karamele jer - zašto raditi 'obične' kekse kad možemo ispeći one s fora punjenjem oko kojeg niti nema posla.

keksi Možda vas zanima... Zašto tijesto za kekse treba odstajati u hladnjaku? Špajza

Tajna je, naime, u kupovnim mekim karamelama koje će se tijekom pečenja rastopiti i postati genijalno punjenje za ove dvostruko čokoladne kekse. Recept za dvostruko čokoladne kekse s punjenjem od karamele je u nastavku!

čokoladni keksi punjeni karamelom | Author: Recipes By Sarina/Pinterest Čokoladni keksi punjeni karamelom foto: Recipes By Sarina/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Dvostruko čokoladni keksi s punjenjem od karamele
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslac 180 g
  • Sol 0,25 žličica
  • Tamna čokolada 150 g
  • Svijetli smeđi šećer 150 g
  • Šećer 100 g
  • Jaje 2 kom
  • Ekstrakt vanilije 0,50 žličica
  • Oštro brašno 270 g
  • Kakao prah 30 g
  • Soda bikarbona 0,50 žličica
  • Prašak za pecivo 0,50 žličica
  • Komadići čokolade 100 g
  • Karamela bomboni (mekani) 16 kom
  • Cvijet soli
Postupak
  1. Rastopi maslac i tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Promiješaj i stavi sa strane da se ohladi.


  2. Obje vrste šećera (smeđi i bijeli), jaja, ekstrakt vanilije i sol stavi u zdjelu i izmiksaj mikserom oko 5 minuta, dok ne dobiješ kremastu, svijetlu i prozračnu smjesu. Dodaj ohlađenu mješavinu čokolade i maslaca i mikasaj oko 30 sekundi da se sve lijepo sjedini.


  3. Prosij brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i prašak za pecivo u tu smjesu i lagano promiješaj. Umiješaj komadiće čokolade.

    Tijesto za kekse stavi u hladnjak na minimalno 30 minuta da se stisne.


  4. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva. Tiejsto podijeli na 16 komada, zarolaj kuglice.

    U sredinu svake kuglice utisni po 1 karamelu i tijesto oblikuj oko karamele, da ju 'zatvori' sa svih strana.

    Posloži na pleh, sa 5 cm razmaka između svakog keksa i svaku kuglicu lagano spljošti.

    Plehove s tako pripremljenim keksi stavi u hladnjak na 10-20 minuta.


  5. Kekse peci 13-15 minuta. Pospi cvjetom soli i pusti da se hlade oko 15 minuuta na plehovima. Prebaci kekse na rešetku da se potpuno ohlade prije kozumacije ili spremanja u staklenku.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

322 kcal

16 %

MASTI

16,30 g

22 %

KOLESTEROL

0,18 g

0 %

UH

40,10 g

14 %

PROTEINI

3,40 g

6 %

Umjesto mekih karamela možeš kao punjenje staviti i razne bombonijere...

Imamo još hrpu genijalnih recepata za kekse:

keksi u obliku javorovog lista Možda vas zanima... Preslatki keksi s glazurom od javorova sirupa Recepti Čokoladni keksići Možda vas zanima... Savršeno hrskavi čokoladni keksići za najslađi vikend Recepti Cottage Cheese Cookies Možda vas zanima... Cottage Cheese Cookies novi su slatki hit s interneta Recepti keksi s komadićima bijele čokolade Možda vas zanima... Keksi s komadićima bijele čokolade i tajnim sastojkom Recepti Sicilijanski keksići s bademima Možda vas zanima... Sicilijanski keksići s bademima Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.