Recepti Desert 23. kolovoza 2025.

Keksi s komadićima bijele čokolade i tajnim sastojkom

Desert
15 MIN
20 MIN
30
JEDNOSTAVNO
keksi s komadićima bijele čokolade
Keksi s misom i komadićima bijele čokolade
foto: Instagram @kimscravings
Isprobaj novu verziju popularnih chocolate keksa chip cookies. Ovi su s komadićima bijele čokolade, ali i jednim posebnim, tajnim sastojkom koji im daje obilje okusa

U potrazi za novim zanimljivim desertom naletjeli smo na ovaj odličan recept za malo drugačiju verziju keksa chocolate chip cookies.

Ovi neodoljivi keksi prave se s komadićima bijele čokolade, ali i jednim tajnim sastojkom koji smo ti napokon spremni otkriti! Riječ je, naime, o miso pasti koja će ovom desertu dati obilje okusa. da, znamo da se miso uglavnom koristi u slanim jelima, no probaj - neće ti biti žao!

Ako nemaš miso pastu, koristi kikiriki maslac

Ako slučajno nemaš miso pastu kod kuće ili je nemaš gdje nabaviti, možeš je bez problema zamijeniti maslacem od kikirikija, tahinijem, namazom od lješnjaka, pa čak i marmeladom po izboru. Sve to odlične zamjene.

A sada - recept za ove divne kekse s komadićima bijele čokolade i misom!

keksi s komadićima bijele čokolade | Author: Instagram @kimscravings Keksi s komadićima bijele čokolade i misom foto: Instagram @kimscravings

Ne gasi ekran dok kuham

Keksi s komadićima bijele čokolade i misom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
30
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslac 150 g
  • Šećer 110 g
  • Jaje 1 kom
  • Miso pasta - svijetla 100 g
  • Oštro brašno 250 g
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Bijela čokolada 100 g
Postupak
  1. Maslac i šećer dobro izmiksaj dok ne postane pjenasto. Dok mikser još radi, dodaj jaje i miso te miksaj dok se sve dobro ne sjedini.

    Dodaj brašno i prašak za pecivo, miksaj dalje dok se tijesto ne počne formirati.


  2. Na radnu površinu stavi 2 papira za pečenje, tijesto razdijeli u 2 dijela.

    Svaki komad tijesta kratko izmijesi, te formiraj 'kobasicu' dugačku oko 15 cm.

    'Kobasice' tijesta umotaj svaku u jedan papir za pečenje i dobro zavini krajeve kako se papir ne bi odmotavao.

    Ubaci u hladnjak na 2-3 sata, dok se tijesto dobro ne ohladi i stisne. Stvar možeš ubrzati ako tijesto staviš u zarmzivač, ali pazi da se ne zamrzne, samo se treba dobro ohladiti i stisnuti.


  3. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, ili 140 stupnjeva s uključenim ventilatorom. Pleh obloži papirom za pečenje.


  4. Tijesto izvadi iz hladnjaka, odmotaj i nareži na kolutove debljine oko 1 cm te ih posloži na pleh obložen papirom za pečenje. U sirove kekse lagano utisni komadiće bijele čokolade.

    Peci oko 20 minuta, odnosno dok keksi ne postignu zlaćanu boju.


    bijela čokolada



  5. Kekse ohladi prije posluživanja, a čuvaj ih u dobro poklopljenoj posudi, bez dotoka zraka.


Isprobaj i ove genijalne recepte za kekse!

keksi kikiriki Možda vas zanima... Hrskavi keksi s duplom dozom kikirikija Recepti Možda vas zanima... Keksići s čokoladom, pekanima i narančom Recepti keksi od limuna Možda vas zanima... Isprobaj nevjerojatno mekane keksiće od limuna Recepti tiramisu keksi Možda vas zanima... Super fini i kremasti tiramisu keksi Recepti

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 13:05 30. Kolovoz 2024.

    OVO Treba probat