Isprobaj novu verziju popularnih chocolate keksa chip cookies. Ovi su s komadićima bijele čokolade, ali i jednim posebnim, tajnim sastojkom koji im daje obilje okusa
U potrazi za novim zanimljivim desertom naletjeli smo na ovaj odličan recept za malo drugačiju verziju keksa chocolate chip cookies.
Ovi neodoljivi keksi prave se s komadićima bijele čokolade, ali i jednim tajnim sastojkom koji smo ti napokon spremni otkriti! Riječ je, naime, o miso pasti koja će ovom desertu dati obilje okusa. da, znamo da se miso uglavnom koristi u slanim jelima, no probaj - neće ti biti žao!
Ako slučajno nemaš miso pastu kod kuće ili je nemaš gdje nabaviti, možeš je bez problema zamijeniti maslacem od kikirikija, tahinijem, namazom od lješnjaka, pa čak i marmeladom po izboru. Sve to odlične zamjene.
A sada - recept za ove divne kekse s komadićima bijele čokolade i misom!
Keksi s komadićima bijele čokolade i misom
foto: Instagram @kimscravings
Ne gasi ekran dok kuham
Keksi komadićima bijele čokolade i misom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
30
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
150
g
Šećer
110
g
Jaje
1
kom
Miso pasta - svijetla
100
g
Oštro brašno
250
g
Prašak za pecivo
1
žličica
Bijela čokolada
100
g
Postupak
Maslac i šećer dobro izmiksaj dok ne postane pjenasto. Dok mikser još radi, dodaj jaje i miso te miksaj dok se sve dobro ne sjedini.
Dodaj brašno i prašak za pecivo, miksaj dalje dok se tijesto ne počne formirati.
Na radnu površinu stavi 2 papira za pečenje, tijesto razdijeli u 2 dijela.
Svaki komad tijesta kratko izmijesi, te formiraj 'kobasicu' dugačku oko 15 cm.
'Kobasice' tijesta umotaj svaku u jedan papir za pečenje i dobro zavini krajeve kako se papir ne bi odmotavao.
Ubaci u hladnjak na 2-3 sata, dok se tijesto dobro ne ohladi i stisne. Stvar možeš ubrzati ako tijesto staviš u zarmzivač, ali pazi da se ne zamrzne, samo se treba dobro ohladiti i stisnuti.
Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, ili 140 stupnjeva s uključenim ventilatorom. Pleh obloži papirom za pečenje.
Tijesto izvadi iz hladnjaka, odmotaj i nareži na kolutove debljine oko 1 cm te ih posloži na pleh obložen papirom za pečenje. U sirove kekse lagano utisni komadiće bijele čokolade.
Peci oko 20 minuta, odnosno dok keksi ne postignu zlaćanu boju.
Kekse ohladi prije posluživanja, a čuvaj ih u dobro poklopljenoj posudi, bez dotoka zraka.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.