Recepti Desert 29. kolovoza 2024.

Keksi s komadićima bijele čokolade i tajnim sastojkom

Desert
15 MIN
20 MIN
30
JEDNOSTAVNO
keksi s komadićima bijele čokolade
Keksi s misom i komadićima bijele čokolade
foto: Instagram @kimscravings
Isprobaj novu verziju popularnih chocolate keksa chip cookies. Ovi su s komadićima bijele čokolade, ali i jednim posebnim, tajnim sastojkom koji im daje obilje okusa

U potrazi za novim zanimljivim desertom naletjeli smo na ovaj odličan recept za malo drugačiju verziju keksa chocolate chip cookies.

Ovi neodoljivi keksi prave se s komadićima bijele čokolade, ali i jednim tajnim sastojkom koji smo ti napokon spremni otkriti! Riječ je, naime, o miso pasti koja će ovom desertu dati obilje okusa. da, znamo da se miso uglavnom koristi u slanim jelima, no probaj - neće ti biti žao!

Ako slučajno nemaš miso pastu kod kuće ili je nemaš gdje nabaviti, možeš je bez problema zamijeniti maslacem od kikirikija, tahinijem, namazom od lješnjaka, pa čak i marmeladom po izboru. Sve to odlične zamjene.

A sada - recept za ove divne kekse s komadićima bijele čokolade i misom!

keksi s komadićima bijele čokolade | Author: Instagram @kimscravings Keksi s komadićima bijele čokolade i misom foto: Instagram @kimscravings

Ne gasi ekran dok kuham

Keksi komadićima bijele čokolade i misom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
30
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslac 150 g
  • Šećer 110 g
  • Jaje 1 kom
  • Miso pasta - svijetla 100 g
  • Oštro brašno 250 g
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Bijela čokolada 100 g
Postupak
  1. Maslac i šećer dobro izmiksaj dok ne postane pjenasto. Dok mikser još radi, dodaj jaje i miso te miksaj dok se sve dobro ne sjedini.

    Dodaj brašno i prašak za pecivo, miksaj dalje dok se tijesto ne počne formirati.


  2. Na radnu površinu stavi 2 papira za pečenje, tijesto razdijeli u 2 dijela.

    Svaki komad tijesta kratko izmijesi, te formiraj 'kobasicu' dugačku oko 15 cm.

    'Kobasice' tijesta umotaj svaku u jedan papir za pečenje i dobro zavini krajeve kako se papir ne bi odmotavao.

    Ubaci u hladnjak na 2-3 sata, dok se tijesto dobro ne ohladi i stisne. Stvar možeš ubrzati ako tijesto staviš u zarmzivač, ali pazi da se ne zamrzne, samo se treba dobro ohladiti i stisnuti.


  3. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, ili 140 stupnjeva s uključenim ventilatorom. Pleh obloži papirom za pečenje.


  4. Tijesto izvadi iz hladnjaka, odmotaj i nareži na kolutove debljine oko 1 cm te ih posloži na pleh obložen papirom za pečenje. U sirove kekse lagano utisni komadiće bijele čokolade.

    Peci oko 20 minuta, odnosno dok keksi ne postignu zlaćanu boju.


    bijela čokolada



  5. Kekse ohladi prije posluživanja, a čuvaj ih u dobro poklopljenoj posudi, bez dotoka zraka.


Isprobaj i ove genijalne recepte za kekse!

keksi kikiriki Možda vas zanima... Hrskavi keksi s duplom dozom kikirikija Recepti Možda vas zanima... Keksići s čokoladom, pekanima i narančom Recepti keksi od limuna Možda vas zanima... Isprobaj nevjerojatno mekane keksiće od limuna Recepti tiramisu keksi Možda vas zanima... Super fini i kremasti tiramisu keksi Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 13:05 30. Kolovoz 2024.

    OVO Treba probat