Isprobaj novu verziju popularnih chocolate keksa chip cookies. Ovi su s komadićima bijele čokolade, ali i jednim posebnim, tajnim sastojkom koji im daje obilje okusa
U potrazi za novim zanimljivim desertom naletjeli smo na ovaj odličan recept za malo drugačiju verziju keksa chocolate chip cookies.
Ovi neodoljivi keksi prave se s komadićima bijele čokolade, ali i jednim tajnim sastojkom koji smo ti napokon spremni otkriti! Riječ je, naime, o miso pasti koja će ovom desertu dati obilje okusa. da, znamo da se miso uglavnom koristi u slanim jelima, no probaj - neće ti biti žao!
Ako nemaš miso pastu, koristi kikiriki maslac
Ako slučajno nemaš miso pastu kod kuće ili je nemaš gdje nabaviti, možeš je bez problema zamijeniti maslacem od kikirikija, tahinijem, namazom od lješnjaka, pa čak i marmeladom po izboru. Sve to odlične zamjene.
A sada - recept za ove divne kekse s komadićima bijele čokolade i misom!
Keksi s komadićima bijele čokolade i misom
foto: Instagram @kimscravings
Ne gasi ekran dok kuham
Keksi s komadićima bijele čokolade i misom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
30
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
150
g
Šećer
110
g
Jaje
1
kom
Miso pasta - svijetla
100
g
Oštro brašno
250
g
Prašak za pecivo
1
žličica
Bijela čokolada
100
g
Postupak
Maslac i šećer dobro izmiksaj dok ne postane pjenasto. Dok mikser još radi, dodaj jaje i miso te miksaj dok se sve dobro ne sjedini.
Dodaj brašno i prašak za pecivo, miksaj dalje dok se tijesto ne počne formirati.
Na radnu površinu stavi 2 papira za pečenje, tijesto razdijeli u 2 dijela.
Svaki komad tijesta kratko izmijesi, te formiraj 'kobasicu' dugačku oko 15 cm.
'Kobasice' tijesta umotaj svaku u jedan papir za pečenje i dobro zavini krajeve kako se papir ne bi odmotavao.
Ubaci u hladnjak na 2-3 sata, dok se tijesto dobro ne ohladi i stisne. Stvar možeš ubrzati ako tijesto staviš u zarmzivač, ali pazi da se ne zamrzne, samo se treba dobro ohladiti i stisnuti.
Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, ili 140 stupnjeva s uključenim ventilatorom. Pleh obloži papirom za pečenje.
Tijesto izvadi iz hladnjaka, odmotaj i nareži na kolutove debljine oko 1 cm te ih posloži na pleh obložen papirom za pečenje. U sirove kekse lagano utisni komadiće bijele čokolade.
Peci oko 20 minuta, odnosno dok keksi ne postignu zlaćanu boju.
Kekse ohladi prije posluživanja, a čuvaj ih u dobro poklopljenoj posudi, bez dotoka zraka.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.