gastro postao
Za manje od 30 minuta pripremi predobre keksiće s čokoladom, narančom i pekan orasima.
Ove kekse preporučujemo onima koji su u škripcu s vremenom i ne mogu čekati da se tijesto za klasične kekse ohladi. Ne sadrže jaja, uz manje preinake mogu biti prikladni za vegane i perfektno su hrskavi!
Kravlje mlijeko možeš zamijeniti kokosovim, bademovim ili zobenim, ovisno o tome što ti je pri ruci. Uz to, možeš ih nakon pečenja dodatno posuti naribanom narančinom koricom, za još efektniji dojam i snažniji okus.
Keksi s čokoladom, pekan orasima i narančom
Sastojci:
- 130 g brašna
- 100 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice sode
- 80 ml kokosovog ulja
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice narančine korice
- 1/4 žličice ekstrakta naranče
- 3 žlice mlijeka
- 1 žlica jabučnog octa
- 50 g pekan oraha
- 60 g nasjeckane čokolade
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Veliki lim obloži papirom za pečenje.
- U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, sol i sodu.
- Rastopljeno kokosovo ulje pomiješaj s ekstraktom vanilije, ekstraktom naranče, narančinom koricom, mlijekom i octom.
- Sjedini sve sastojke drvenom žlicom pa dodaj nasjeckane pekane i čokoladu.
- Od 2 žlice smjene oblikuj kuglice, rasporedi ih po limu s razmakom od 5 cm i svaku kuglicu lagano pritisni dlanom.
- Peci 10 do 12 minuta, dok dno ne poprimi zlatnu boju. Pričekaj da se keksi u potpunosti ohlade prije serviranja!