Recepti 23. siječnja 2024.

Keksići s čokoladom, pekanima i narančom

Keksi s čokoladom, narančom i pekanima foto: Jade Wulfraat/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Za manje od 30 minuta pripremi predobre keksiće s čokoladom, narančom i pekan orasima.

Ove kekse preporučujemo onima koji su u škripcu s vremenom i ne mogu čekati da se tijesto za klasične kekse ohladi. Ne sadrže jaja, uz manje preinake mogu biti prikladni za vegane i perfektno su hrskavi!

Kravlje mlijeko možeš zamijeniti kokosovim, bademovim ili zobenim, ovisno o tome što ti je pri ruci. Uz to, možeš ih nakon pečenja dodatno posuti naribanom narančinom koricom, za još efektniji dojam i snažniji okus.

 

keksi kikiriki Možda vas zanima... Hrskavi keksi s duplom dozom kikirikija Recepti

 

 | Author: Jade Wulfraat/Unsplash Keksi s čokoladom, narančom i pekanima foto: Jade Wulfraat/Unsplash

Keksi s čokoladom, pekan orasima i narančom

Sastojci:

  • 130 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice sode
  • 80 ml kokosovog ulja
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice narančine korice
  • 1/4 žličice ekstrakta naranče
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 50 g pekan oraha
  • 60 g nasjeckane čokolade

 

Čokoladni keksi Možda vas zanima... Najbolji čokoladni keksi bez brašna Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Veliki lim obloži papirom za pečenje.
  2. U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, sol i sodu.
  3. Rastopljeno kokosovo ulje pomiješaj s ekstraktom vanilije, ekstraktom naranče, narančinom koricom, mlijekom i octom.
  4. Sjedini sve sastojke drvenom žlicom pa dodaj nasjeckane pekane i čokoladu. 
  5. Od 2 žlice smjene oblikuj kuglice, rasporedi ih po limu s razmakom od 5 cm i svaku kuglicu lagano pritisni dlanom.
  6. Peci 10 do 12 minuta, dok dno ne poprimi zlatnu boju. Pričekaj da se keksi u potpunosti ohlade prije serviranja!

 

Biscotti s bademima Možda vas zanima... Neodoljivi domaći talijanski biscotti s bademima! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:20 23. Siječanj 2024.

    fino