Ako trebaš nešto brzo, slatko i utješno, isprobaj ovaj jednostavan recept za crumble s kruškama.
Mirisan crumble s kruškama pripremit ćeš za samo 5 minuta, a ostatak će posla umjesto tebe odraditi pećnica. Miris krušaka i cimeta proširit će se kuhinjom, što je dodatna prednost ovog brzinskog recepta.
Naravno, pekan orahe možeš zamijeniti nekim drugim oraščićima, poput oraha, nasjeckanih badema ili lješnjaka.
Sastojci u nastavku dovoljni su za pripremu 5 obilnih porcija. Serviraj u keramičkim posudicama s kuglom sladoleda. U slast!
Crumble s kruškom i pekan orasima
Sastojci za posip:
- 60 g glatkog brašna
- 40 g zobenih pahuljica
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g bijelog šećera
- 1/2 žličica cimeta
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 1/4 žličice soli
- 40 g nasjeckanih pekana
- 6 žlica maslaca
Ostali sastojci:
- 5 krušaka, oguljenih i narezanih na tanke kriške
- 2 žlice šećera
- 1 žličica cimeta
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 1/4 žličice đumbira
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Namasti keramički kalup (20 x 20 cm).
- Pomiješaj sve sastojke za crumble pa ih vilicom dobro izradi.
- U drugoj posudi pomiješaj kruške sa šećerom i začinima.
- Prebaci kruške u posudu za pečenje pa ih pospi pripremljenim posipom.
- Peci otprilike pola sata, dok posip ne poprimi zlatnu boju. Pusti da crumble odstoji 10 minuta prije serviranja.