Kad Anamarija kuha, pojedu se i – Mrvice sa stola! Možda se mi malo šalimo, ali ne šali se Anamarija kad priprema recepte za svoj blog upravo tog imena. Fine i tradicionalne slastice ona priprema na svoj, moderniji način i njeni su pratitelji to itekako dobro prihvatili. Anamarija se u ovoj kategoriji natječe s dva muškarca, pa joj nije lako.
No, uvijek joj je lako pripremiti nešto fino i dati sve od sebe dok kuha. Za finale Gastro zvijezde ona nam je pripremila obrnutu tortu od čokolade i krušaka, koja će se svidjeti svima, sigurni smo. Za Anamariju i njene Mrvice sa stola možeš glasati ovdje, a recept možeš isprobati jer ti ga donosimo u cijelosti.
Obrnuta torta od čokolade i krušaka
Sastojci:
Karamel
- 100 g šećera
- 25 g maslaca
Biskvit
- 4 jaja
- 120 g smeđeg šećera
- 120 g maslaca
- 200 g čokolade za kuhanje
- 75 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
Dodatno
- 4 kruške
- 100 g listića badema
Postupak:
- Za karamel: U tavi zagrij šećer dok ne postane zlatne boje, dodaj maslac, promiješaj i ulij ga u kalup za torte promjera 20 cm.
- Kruške oguli, nareži na kriške i poslaži po karamelu.
- Jaja i šećer miksaj Gorenje mikserom dok ne dobiješ pjenušavu svijetlu smjesu. Dodaj otopljenu čokoladu i otopljeni maslac, sve kratko miksaj.
- Brašno i prašak za pecivo pomiješaj, prosij i dodaj u pripremljenu smjesu za biskvit. Špatulom ili Gorenje mikserom sjedini sastojke i ulij u kalup sa kruškama.
- Kolač peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 35-40 minuta, ovisno o pećnici.
- Pečeni kolač ostavi da se kratko ohladi, pa ga pomoću tanjura na kojem ćeš ga servirati "okreni" van iz kalupa.
- Listiće badema tostiraj na zagrijanoj tavi dok ne dobiješ zlatnu boju i ne postanu hrskavi te ih posipaj po kolaču.
Pokušaj pojesti samo jedan komad torte!
Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.