Recepti 17. siječnja 2024.

Hrskavi keksi s duplom dozom kikirikija

keksi kikiriki
Keksi s kikiriki maslacem i prženim kikirikijem foto: Unsplash+
gastro postao gastro.24sata.hr
Počasti sebe i najmilije hrskavim keksićima s kikiriki maslacem, prženim kikirikijem i čokoladom.

Ljubitelji kikirikija oduševit će se ovim jednostavnim receptom kao što su ovi keksi od kikirikija. Osim kikiriki maslaca, u receptu je i suho prženi kikiriki koji će doprinijeti i okusu i teksturi. Priprema je vrlo kratka i bit će ti potrebna samo jedna posuda, ali imaj na umu da tijesto trebaš dobro ohladiti prije oblikovanja kuglica.

 

Kikiriki maslac Možda vas zanima... Znamo gdje trebaš čuvati otvoreni kikiriki maslac! Špajza

 

Recept je dostatan za pripremu čak 40 keksića. Ako ipak ne možeš smazati toliko keksa, spremi dio smjese u plastičnu vrećicu i zamrzni je. Uz to, možeš zamrznuti i već pečene kekse te ih kratko zagrijati u mikrovalnoj prije serviranja. U slast!

 | Author: Unsplash+ Keksi s kikiriki maslacem foto: Unsplash+

Keksi s kikirikijem

Sastojci:

  • 250 g kikiriki maslaca
  • 180 g maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 150 g bijelog šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja (L)
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 350 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode
  • 100 g nasjeckane tamne čokolade
  • 100 g suho prženog kikirikija

 

Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca Možda vas zanima... Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca Recepti

 

Postupak:

  1. Izmiksaj maslac s kikiriki maslacem i šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
  2. Umiješaj brašno i sodu i lagano miksaj kako bi se sastojci sjedinili.
  3. Na kraju dodaj grubo nasjeckani kikiriki i čokoladu. 
  4. Smjesu oblikuj u disk, omotaj je u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
  5. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  6. Oblikuj kuglice (35 g) i rasporedi ih po limu obloženom papirom za pečenje. Vrlo vjerojatno ćeš ih morati peći u dva navrata.
  7. Pospi ih soli i peci 8-10 minuta, dok dno keksa ne poprimi zlatnu boju. Pusti ih da se hlade 10-ak minuta na limu, a zatim ih premjesti na rešetku i pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja.

 

Kikiriki maslac Možda vas zanima... Napravi domaći maslac od kikirikija u samo 5 minuta! Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:33 17. Siječanj 2024.

    prekrasno