Recepti 12. siječnja 2024.

Tiramisu čašice su desert za posebne prilike!

čokoladne čašice
Tiramisu u čokoladnim čašicama foto: Diliara Garifullina/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladne čašice su tajna najboljeg tiramisua bez jaja...

Brzinski tiramisu u čaši bez jaja je već dobro poznat, ali ovaj desert možeš lako podići na još višu razinu. Pripremi čokoladne čašice, napuni ih laganom kremom od mascarponea i slatkog vrhnja i piškotama namočenima u kavu s rumom. Postupak je zaista jednostavno, samo imaj na umu da se čašice trebaju hladiti sat vremena prije punjenja.

 

tiramisu Možda vas zanima... Kod kuće napravi piškote za najbolji tiramisu! Recepti

 

Sastojci su dostatni za pripremu otprilike 8 čokoladnih čašica, ovisno o veličini papirnatih čašica koje su ti na raspolaganju. Upravo će papirnate čaše poslužiti kao odličan kalup. U slast!

 | Author: Diliara Garifullina/Unsplash Tiramisu u čokoladnim čašicama foto: Diliara Garifullina/Unsplash

Tiramisu u čokoladnim čašicama

Sastojci - za čokoladne čašice:

  • 350 g tamne čokolade
  • prstohvat soli

Sastojci - za kremu: 

  • 450 g mascarponea
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 15 piškota
  • 250 ml kave
  • 1 žlica ruma
  • 2 žlice kakaa u prahu

 

Možda vas zanima... Tiramisu s limunom - desert koji podiže raspoloženje Recepti

 

Postupak:

  1. Čokoladu posoli i rastopi je na pari. Pripazi kako nijedna kapljica vode ne bi završila u posudi.
  2. Pripremi 6 papirnatih čaša od 2 dl, koje će poslužiti kao kalup. Napuni čašice s otprilike dvije žlice čokolade i brzo ih okreći kako bi čokolada obložila sve površine. Okreni ih da višak iscuri pa ih postavi na rešetku i pričekaj da se čokolada dobro stisne. Ponovi postupak još jednom, kako bi čašica bila deblja pa ih stavi u hladnjak.
  3. Dok se čašice hlade, skuhaj kavu i pripremi kremu. Za kremu najprije izmiksaj slatko vrhnje sa šećerom u šlag pa lagano umiješaj mascarpone drvenom žlicom ili špatulom. Premjesti kremu u slastičarsku vrećicu.
  4. Kad se čašice dobro stisnu, oguli papirnatu čašicu i postavi ih na ravnu površinu.
  5. Napuni svaku čašicu s malo kreme, a zatim komadima piškota umočenima u kavu s rumom. Ponavljaj postupak dok ne napuniš sve čašice do vrhnja.
  6. Pospi čokoladom, rasporedi ih u veću posudu s poklopcem i čuvaj ih u hladnjaku. Pospi ih kakaom netom prije posluživanja!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:16 12. Siječanj 2024.

    odlicno