gastro postao
Manje od pola sata dijeli te od savršenih domaćih piškota. Obavezno isprobaj!
Tiramisu, trifle, šarlota... Mislimo da su ove tri slastice dovoljan razlog za pripremu domaćih piškota. Uz to, savršen su odabir za hladne večeri uz film i šalicu čaja.
Postupak pripreme je jednostavan i brz, baš kao i pečenje. Zalihu od 30-ak piškota možeš napraviti za manje od pola sata, a na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj posudi mogu stajati čak 10 dana. Što čekaš?
Domaće piškote
Sastojci:
- 3 jaja (L)
- 100 g šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice soli
- 130 g brašna
- 5 žlica kukuruznog škroba
- šećer u prahu
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dva lima obloži papirom za pečenje.
- U jednoj posudi izmiksaj žumanjke s 50 g šećera, ekstraktom vanilije i soli u pahuljastu smjesu.
- U drugoj posudi izmiksaj bjelanjke s ostatkom šećera u čvrst snijeg.
- Špatulom u žumanjke umiješaj snijeg od bjelanjaka, a na kraju i prosijano brašno i kukuruzni škrob.
- Smjesu prebaci u slastičarsku vrećicu s velikim okruglim nastavkom i istisni piškote duge 10 cm. Pripazi da između svake ostaviš razmak od 5 cm.
- Piškote prije pečenja pospi šećerom u prahu pa ih peci 12 do 15 minuta u zagrijanoj pećnici.
- Pečene piškote trebale bi se u potpunosti ohladiti prije skladištenja. Pospi ih još jednom šećerom u prahu i čuvaj ih na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi.
OD DOMAĆIH PIŠKOTA NAPRAVI TIRAMISU: