Tiramisu je munjevitom brzinom osvojio svijet i sve domaćice imaju onu svoju najbolju verziju, pa svakodnevno nastaju novije varijante, a sve bolje i fine. Donosim vam dvije verzije Tiramisu recepta.
Recept potražite u nastavku i na blogu Matea's Kitchn Stories (tamo možete pronaći i recept za jednostavniju varijantu ovog recepta), a posjetiti možete i Mateinu Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 40 dag piškota
- šalica i pol skuhane jake kave za natapanje piškota (možete u kavu dodati mlijeko i šećer ako vam smeta gorčina)
Za kremu:
- 5 svježih jaja
- 5 žlica šećera u prahu
- 1 žlica likera od gorkih badema, ili običnog likera
- 50 dag sira mascarponea
- malo soli
Za posip:
- kakao u prahu
Postupak pripreme:
- Mikserom izmiješajte žutanjke sa šećerom, dodajte 1 žlicu likera i sir mascarpone.
- Dugo miješajte da dobijete lijepu glatku smjesu.
- Bjelanjke istucite u snijeg s malo soli. Polako žlicu po žlicu bjelanjaka dodajte u izrađenu kremu i dobro, ali lagano promiješajte.
- Na duguljasti tanjur, u čašu ili bilo što poželite poslažite piškote umočene u kavu, ali ne previše da ne postanu gnjecave.
- Slažite ih jednu do druge. Na njih nanesite kremu, zatim ponovo sloj piškota pa ponovo kremu. Po vrhu pospite kakao i dobro ohladite prije posluživanja.
Dobar tek!