Kolumne 4782 prikaza 25. veljače 2019.

Tiramisu u čaši – jednostavno bogatstvo okusa

Matea Mikić Pavlović
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša kolumnistica Matea danas vam donosi recept za čak dvije varijante omiljenog tiramisu deserta...

Tiramisu je munjevitom brzinom osvojio svijet i sve domaćice imaju onu svoju najbolju verziju, pa svakodnevno nastaju novije varijante, a sve bolje i fine. Donosim vam dvije verzije Tiramisu recepta. 

 

Možda vas zanima... Ekleri – savršen spoj kreme od vanilije i čokoladne glazure Kolumne

 

Recept potražite u nastavku i na blogu Matea's Kitchn Stories (tamo možete pronaći i recept za jednostavniju varijantu ovog recepta), a posjetiti možete i Mateinu Facebook stranicu i Instagram profil.

 

Možda vas zanima... Klasik koji volimo: Bakin domaći mliječni kruh Kolumne

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović Matea Mikić Pavlović


Potrebno vam je:

  • 40 dag piškota
  • šalica i pol skuhane jake kave za natapanje piškota (možete u kavu dodati mlijeko i šećer ako vam smeta gorčina)

Za kremu:

  • 5 svježih jaja
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 1 žlica likera od gorkih badema, ili običnog likera
  • 50 dag sira mascarponea
  • malo soli

Za posip:

  • kakao u prahu

Postupak pripreme:

  1. Mikserom izmiješajte žutanjke sa šećerom, dodajte 1 žlicu likera i sir mascarpone.
  2. Dugo miješajte da dobijete lijepu glatku smjesu.
  3. Bjelanjke istucite u snijeg s malo soli. Polako žlicu po žlicu bjelanjaka dodajte u izrađenu kremu i dobro, ali lagano promiješajte.
  4. Na duguljasti tanjur, u čašu ili bilo što poželite poslažite piškote umočene u kavu, ali ne previše da ne postanu gnjecave.
  5. Slažite ih jednu do druge. Na njih nanesite kremu, zatim ponovo sloj piškota pa ponovo kremu. Po vrhu pospite kakao i dobro ohladite prije posluživanja.

Dobar tek!

 | Author: Matea Mikić Pavlović Matea Mikić Pavlović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.