Recepti 20. svibnja 2022.

Sočna rolada s limunom i mascarponeom

Rolada s mascarponeom i limunom foto: STOCKFOOD
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si u potrazi za jednostavnim i laganim receptom, baci oko na recept u nastavku!

Slasna rolada s limunom i mascarponeom kombinacija je prozračnog i mekanog biskvita s odličnom kremom od mascarpone sira i limuna. Jednostavan za pripremu, recept ti dopušta i lagane izmjene ovisno o sastojcima koje imaš. Pa tako, curd od limuna možeš, ali ne moraš koristiti, a pored rolade po želji možeš poslužiti kuglicu sladoleda ili šlag.

Rolada s limunom i mascarponeom recept

 

Sastojci:

  • maslac
  • 6 jaja
  • 60 g običnog brašna
  • 1 limun (korica)
  • 100 g šećera

Za nadjev:

  • 250 g mascarpone sira
  • 3 žlice šećera u prahu
  • ½ limuna (sok)
  • 5 žlica curda od limuna 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje koji zatim premaži maslacem.
  2. Umuti žumanjke, brašno i šećer dok ne dobiješ blijedu i gustu smjesu. Dodaj koricu limuna.
  3. Istuci bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodaj u smjesu žumanjka. 
  4. Dobivenu smjesu ulij u pripremljeni lim. Peci 15 do 20 minuta. Jednom pečeni biskvit, izvadi van i pričekaj 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremi masni papir i posipaj ga šećerom u prahu te na njega preokreni dobiveni biskvit. Nježno oguli masni papir za pečenje. Ostavi sa strane da se ohladi u potpunosti.
  5. Da bi napravila punjenje, pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmaži po biskvitu te na nju mjestimice dodaj curd od limuna. Po želji dodatno posipaj limunovom koricom i pažljivo zarolaj. Također po želji na roladu dodaj još šećera u prahu. U hladnjaku čuvaj dva do tri dana.

U slast!

Isprobaj i ove sočne rolade:

Možda vas zanima... Rolada od jagoda i krem sira gotova je za tren Recepti Možda vas zanima... Jednostavna čokoladna rolada Marthe Stewart Recepti Možda vas zanima... Guštaj u brzinskoj roladi od zrelih banana i Nutelle Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.