gastro postao
Ako si u potrazi za jednostavnim i laganim receptom, baci oko na recept u nastavku! Sočna rolada s limunom i mascarponeom brzo je i ukusno rješenje za trenutke kada ti se jede nešto slatko
Slasna rolada s limunom i mascarponeom kombinacija je prozračnog i mekanog biskvita s odličnom kremom od mascarpone sira i limuna. Jednostavan za pripremu, recept ti dopušta i lagane izmjene ovisno o sastojcima koje imaš. Pa tako, curd od limuna možeš, ali ne moraš koristiti, a pored rolade po želji možeš poslužiti kuglicu sladoleda ili šlag.
Rolada s limunom i mascarponeom
Sastojci - za biskvit:
- maslac
- 6 jaja
- 60 g običnog brašna
- 1 limun (korica)
- 100 g šećera
Sastojci - za nadjev:
- 250 g mascarpone sira
- 3 žlice šećera u prahu
- ½ limuna (sok)
- 5 žlica curda od limuna
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje koji zatim premaži maslacem.
- Umuti žumanjke, brašno i šećer dok ne dobiješ blijedu i gustu smjesu. Dodaj koricu limuna.
- Istuci bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodaj u smjesu žumanjka.
- Dobivenu smjesu ulij u pripremljeni lim. Peci 15 do 20 minuta. Jednom pečeni biskvit, izvadi van i pričekaj 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremi masni papir i posipaj ga šećerom u prahu te na njega preokreni dobiveni biskvit. Nježno oguli masni papir za pečenje. Ostavi sa strane da se ohladi u potpunosti.
- Da bi napravila punjenje, pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmaži po biskvitu te na nju mjestimice dodaj curd od limuna. Po želji dodatno posipaj limunovom koricom i pažljivo zarolaj. Također po želji na roladu dodaj još šećera u prahu. U hladnjaku čuvaj dva do tri dana.
Ako ti se svidio naš recept za roladu s limunom i mascarponeom isprobaj i ove sočne rolade: