Recepti Desert 27. svibnja 2025.

Prefina rolada s limunom i mascarponeom

Desert
20 MIN
20 MIN
12
SREDNJE
Rolada s limunom i mascarponeom
Rolada s limunom i mascarponeom
foto: Shutterstock
Ako si u potrazi za jednostavnim i laganim desertom, baci oko na recept u nastavku! Sočna rolada s limunom i mascarponeom brzo je i ukusno rješenje za trenutke kada ti se jede nešto slatko

Slasna rolada s limunom i mascarponeom kombinacija je prozračnog i mekanog biskvita s odličnom kremom od mascarpone sira i limuna. Jednostavan za pripremu, ovaj recept ti dopušta i lagane izmjene ovisno o sastojcima koje imaš. Pa tako, curd od limuna možeš, ali ne moraš koristiti, a pored rolade po želji možeš poslužiti kuglicu sladoleda ili šlag.

 | Author: Shutterstock Rolada s limunom i mascarponeom foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Rolada s limunom i mascarponeom
20 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
  • Maslac 2 žlica
  • Jaje 6 kom
  • Oštro brašno 60 g
  • Limunova korica 1 kom
  • Šećer 100 g
NADJEV
Sastojci
  • Mascarpone 250 g
  • Šećer u prahu 3 žlica
  • Sok od limuna 0,50 kom
  • Curd od limuna 5 žlica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje koji zatim premaži maslacem.


  2. Izmiksaj žumanjke, brašno i šećer dok ne dobiješ blijedu i gustu smjesu. Dodaj koricu limuna.


  3. Izmiksaj bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodaj u smjesu žumanjka. 


  4. Dobivenu smjesu ulij u pripremljeni lim. Peci 15-20 minuta.

    Jednom pečeni biskvit, izvadi van i pričekaj 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremi masni papir i posipaj ga šećerom u prahu te na njega preokreni dobiveni biskvit. Nježno oguli masni papir za pečenje. Ostavi sa strane da se ohladi u potpunosti.


  5. Za nadjev, pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmaži po biskvitu te na nju mjestimice dodaj curd od limuna. Po želji dodatno posipaj limunovom koricom i pažljivo zarolaj. Također po želji na roladu dodaj još šećera u prahu. U hladnjaku čuvaj 2-3 dana.


Isprobaj i ove sočne rolade:

Rolada od jagoda i krem sira Možda vas zanima... Neodoljivo fina cheesecake rolada s jagodama Recepti čokoladna rolada Možda vas zanima... Martha Stewart ima najbolji recept za čokoladnu roladu Recepti Možda vas zanima... Guštaj u brzinskoj roladi od zrelih banana i Nutelle Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:17 06. Svibanj 2023.

    lijepa rolada