gastro postao
Isprobaj jednostavnu, ali moćnu roladu s bananom, namazom od lješnjaka i krem sirom!
Muke po prezrelim bananama... Nitko ih ne želi jesti, meni je žao baciti, a od sladoleda ništa jer mi jer blender krepao. Upravo smo zato Pero i ja na brzinu smutili ovu roladu - i nadjenuli je jednostavnom smjesom Nutelle i krem sira.
Druge recepte potraži na blogu Uvijek gladna i istoimenom Instagram profilu!
Biskvit:
- 3 jaja
- 2 crne banane
- 80 g šećera
- 100 g pirovog integralnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Cimet
- Malo začina za medenjake
- Malo burbon vanilije
- Prstohvat soli
Krema:
- 250 g krem sira
- 180 g Nutelle
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Na lim stavi papir za pečenje. Možeš koristiti manji lim od onog za pećnicu ako želiš deblji biskvit.
- Jaja tuci sa šećerom dok ne postanu blijeda, gusta i pjenasta. Dodaj zgnječenu bananu sa začinima. Postepeno dodaj brašno s praškom za pecivo i soli. Izlij na papir za pečenje, poravnaj i peci 10 minuta, odnosno 12 ako je biskvit deblji.
- Krpu ili papir za pečenje pospi šećerom u prahu ili kakaom, biskvit odmah prebaci na taj drugi papir i odvoji onaj na kojem se pekao pa zarolaj. Ostavi da se ohladi.
- Izmiksaj krem sir i Nutellu i premaži biskvit pa zarolaj. Ako voliš više kreme, napravi više, a po želji nareži bananu na komadiće i poslaži po kremi.
Dobar tek!