Kolumne Gastrolovci 30. srpnja 2020.

Guštaj u brzinskoj roladi od zrelih banana i Nutelle

Mateja Krvarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte jednostavnu, ali moćnu roladu s bananom, namazom od lješnjaka i krem sirom!

Muke po prezrelim bananama... Nitko ih ne želi jesti, meni je žao baciti, a od sladoleda ništa jer mi jer blender krepao. Upravo smo zato Pero i ja na brzinu smutili ovu roladu - i nadjenuli je smjesom Nutelle i krem sira. 

 

Možda vas zanima... Razveseli ukućane starinskom pitom od višanja Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Uvijek gladna i istoimenom Instagram profilu!

 | Author: Mateja Krvarić Mateja Krvarić

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 2 crne banane
  • 80 g šećera
  • 100 g pirovog integralnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Cimet
  • Malo začina za medenjake
  • Malo burbon vanilije
  • Prstohvat soli

Krema:

  • 250 g krem sira
  • 180 g Nutelle

 

Možda vas zanima... Slojevita torta od pistacija s trešnjama i bazgom Kolumne

 

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na lim stavite papir za pečenje. Možete koristiti manji lim od onog za pećnicu ako želite deblji biskvit.
  2. Jaja tucite sa šećerom dok ne postanu blijeda, gusta i pjenasta. Dodajte zgnječenu bananu sa začinima. Na nekoliko puta dodajte brašno s praškom za pecivo i soli. Izlijte na papir za pečenje, poravnajte i pecite 10 minuta, odnosno 12 ako je biskvit deblji.
  3. Krpu ili papir za pečenje posipajte šećerom u prahu ili kakaom, biskvit odmah prebacite na taj drugi papir i odvojite onaj na kojem se pekao i zarolajte. Ostavite da se ohladi.
  4. Izmiksajte krem sir i Nutellu i premažite biskvit. Zarolajte. Ako volite više kreme, napravite više, a po želji narežite bananu na komadiće i poslažite po kremi.

Dobar tek!

 | Author: Mateja Krvarić Mateja Krvarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.