Prošlu je godinu obilježila Dalgona, koja je efektna i instagramična, ali je i preslatka za naš ukus. Ipak smo skloniji crnoj kavi bez šećera ili pak međimurskoj kavi, slojevitoj slastici sa žumanjcima, rumom i tučenim vrhnjem.
Riječ je o zaista divnoj kombinaciji okusa, a bonus je i to što zadovoljava želju za slatkim. Uz ovu kavu sigurno nećeš trebati komad torte!
Sastojci za dvije šalice:
- 4 žličice kave
- 3 dl vode
- 2 žumanjka
- 2 žlica šećera
- 1 žlica ruma
- Tučeno vrhnje
Priprema:
- Skuhaj kavu i pusti je da odstoji pet minuta.
- Za to vrijeme na pari istuci žumanjke sa šećerom u gustu, pahuljastu smjesu.
- Izmiksaj hladno slatko vrhnje. Trebat će ti otprilike dvije žlice tučenog vrhnja po šalici.
- U staklenu šalicu najprije ulij kavu, dodaj pola žlice ruma pa pažljivo dodaj polovicu tučenih žumanjaka. Na kraju dodaj lagano tučeno vrhnje i posluži odmah.
Uživaj!