Recepti 02. travnja 2020.

Dalgona kava - napitak koji je osvojio digitalni svijet

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne moraš biti ljubitelj kave kako bi prepoznala ovaj 'novi' napitak koji je zadnjih nekoliko dana apsolutni hit na društvenim mrežama kao što su Instagram, Tik Tok i Youtube.

Cijela priča oko ove popularne kave započela je u Južnoj Koreji, no sada se proširila i videa o njenoj pripremi dolaze sa svih strana.  Jedna od korisnica Tik Toka, Hannah Cho, na svojem je profilu objavila jednostavan recept za 'pahuljastu' kavu. 

Njen video, u kojem je pomiješala kavu, šećer i vodu te uz pomoć miksera dobila laganu i pjenastu smjesu, do sada je pogledalo više od 11 milijuna ljudi.

@imhannahcho

yes i hand whisked this whipped coffee for like 20 mins bc my mommy wanted to try it 👻 she loved it!! (달고나 커피) ##korean ##fyp ##aesthetic

♬ Put your head on my shoulder cover by karlo - karlogutierrez

Ime ovog popularnog napitka glasi Dalgona kava. Veoma je jednostavna za napraviti, a odlična u današnje vrijeme kada možda zbog samoizolacije i karantene sve što želiš napraviti je kušati onaj dobro poznati okus kave iz tvojeg omiljenog kafića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Elli Feingold (@eatingwithelli)

Koncept izrade veoma je jednostavan: dodaj dvije žličice instant kave, dvije žličice šećera i dvije žličice vruće vode. Uz pomoć pjenjače istuci sastojke ili ih uz pomoć miksera izmiksaj sve dok ne dobiješ pahuljastu smjesu. Kako bi napravila kavu, izaberi vrstu mlijeka i u njega dodaj žličicu ili dvije smjese i promiješaj. Ako želiš hladnu ili ice coffee, dodaj leda.

Iako će sve to možda brže ići ako koristiš mikser, sigurni smo da imaš vremena pa možeš šansu dati i pjenjači, ali svakako nam javi svoje dojmove!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.