gastro postao
Čokoladne pločice sa zobenim pahuljicama odličan su doručak s nogu i međuobrok, a dobro posluže i u kriznim situacijama kada baš jako želiš nešto slatko.
Umjesto da ujutro u obližnjoj pekari kupiš pecivo, pripremi zalihu zdravih čoko zalogaja s kikiriki maslacem, zobenim pahuljicama i tamnom čokoladom.
Smjesu možeš izliti u četvrtasti kalup, i rezati je na kocke nakon hlađenja, a alternativa je oblikovanje keksića. U svakom slučaju, sastojci su dovoljni za 10-ak prutića ili jednako toliko lažnih keksića. Čuvaj ih u hladnjaku u zatvorenoj posudi i vadi po potrebi. U slast!
Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca
Sastojci:
- 200 g kokosovog ulja
- 250 g kikiriki maslaca
- 100 g meda
- 130 g zobenih pahuljica
- 60 g tamne čokolade
Postupak:
- Četvrtastu dublju posudu (cca 20x20 cm) obloži papirom za pečenje.
- U tavi na laganoj vatri zagrij kokosovo ulje, kikiriki maslac i med pa promiješaj.
- Kad se rastopi, dodaj zobene pahuljice i čokoladu. Miješaj dok se čokolada ne otopi.
- Makni s vatre i prelij u četvrtastu posudu. Stavi u hladnjak.
- Kad se u potpunosti ohladi i stisne, nareži na prutiće.
Drži u hladnjaku u zatvorenoj posudi!