gastro postao
Zobene pahuljice mnogima su postale rutina jer su praktičan, ukusan, zdrav i pristupačan doručak
Donosimo ti izvrstan recept uz koji ćeš vrlo lako ukomponirati dodatke poput banana i bobičastog voća, različitih sjemenki i domaće granole. Najbolje je to što svoj doručak možeš pripremiti dva dana unaprijed i čuvati ga u hladnjaku do posluživanja. Ako još nisi, obavezno isprobaj!
Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama
Sastojci:
- 50 g zobenih pahuljica
- 120 ml bademovog mlijeka
- ½ žlice chia sjemenki
- 2 žlice kikiriki maslaca
- 1 žlica meda
Priprema:
- U staklenki ili posudici pomiješaj bademovo mlijeko, chia sjemenke, maslac i med.
- Dodaj zobene pahuljice i dobro promiješaj. Prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak preko noći.
- Posluži sljedeće jutro sa žlicom kikiriki maslaca, svježim voćem, slanim kikirikijem ili pak listićima badema.