Recepti 27. srpnja 2020.

Unaprijed pripremi lažne muffine od zobenih pahuljica

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izvrstan recept za sve one koji uživaju u zobenoj kaši, ali im je teško probuditi se 10 do 15 minuta ranije svakoga jutra kako bi je pripremili...

Zob je jedna od najzdravijih žitarica na zemlji, a osim što ne sadrži gluten, sjajan je izvor vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa. Namirnica je koja se najčešće konzumira putem zobenog brašna ili za vrijeme doručka u obliku zobene kaše.  Mnogo je sjajnih recepata zbog kojih svakog jutra poželiš napraviti novu zobenu kašu, ali ako si jedan ili jedna od onih koji vole svoj krevet - imamo rješenje!

U ovom receptu zapravo je riječ o lažnim muffinima od zobi koje ćeš zamrznuti i tako imati pri ruci kad god ti zatreba. Doručak, užina ili večera, s čokoladom, raznim voćem ili maslacem od kikirikija - na tebi je. Sve što ćeš trebati je podgrijati muffine i ubaciti dodatke po želji! Osim suhih brusnica i badema ti svoje muffine možeš obogatiti i ekstraktom vanilije, lješnjacima, borovnicama, komadićima kokosa, čokoladom, grožđicama ili orasima.

 

 

Možda vas zanima... Sočnim je muffinima od banane teško reći NE Recepti

 

Sastojci:

  • 150 grama zobenih pahuljica
  • 800 mL vode 
  • 1/2 žličice soli 
  • 3 žlice smeđeg šećera 
  • 1/2 žličice cimeta 
  • 20 grama suhih brusnica 
  • 30 grama narezanih badema 

Priprema:

  1. Skuhaj zob s vodom i solju prema uputama na pakiranju. Nakon što se zobena kaša skuha, umiješaj smeđi šećer i cimet.
  2. Lim za muffine premaži maslacem ili kokosovim uljem. U svaku udubinu ulij smjesu zobenih, ali ostavi centimetar do vrha prazno. Po vrhu rasporedi suhe brusnice i bademe i lagano ih utisni u zobenu kašu. 
  3. Lim za muffine sada stavi u hladnjak i pričekaj da se smjesa ohladi, a zatim ih prebaci u zamrzivač kako bi se zamrznuli do kraja. 
  4. Nakon što se muffini u potpunosti zamrznu, možeš ih izvaditi iz lima za muffine i premjestiti u vrećicu sa zatvaračem. 
  5. Prije posluživanja uzmi dva ili tri lažna muffina, zagrij ih u mikrovalnoj i dodaj malo mlijeka po želji. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Zobena kaša s krem sirom i svježim voćem Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.