gastro postao
U zobenoj kaši ne moraš nužno uživati samo u jutarnjim satima, već od nje možeš napraviti i odličan desert...
Kombinaciji zobenih pahuljica, krem sira i bobičastog voća jednostavno nećeš moći odoljeti. Sljedeći put kada poželiš cheesecake, napravi ovu brzu i jednostavnu verziju zobene kaše i uštedi vrijeme.
Navali odmah, dok je kaša još uvijek topla i kremasta, a voće svježe.
Sastojci:
- 180 g zobenih pahuljica
- 800 ml vode
- ½ žličice soli
- 100 g bobičastog voća
- 100 g omekšalog krem sira
- 2 žlice šećera
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Pomiješaj zobene pahuljice, vodu i pol u dubljoj posudi i zagrij. Kad proključa smanji vatru i kuhaj otprilike pet minuta.
- Za to vrijeme izmiksaj krem sir, šećer i vaniliju u glatku smjesu.
- U gustu smjesu zobenih pahuljica umiješaj krem sir i svježe voće.
VOLIŠ ZOBENE PAHULJICE? Pripremili smo recepte: