Recepti 03. travnja 2024.

Doručak ili brunch: Kolač od zobenih pahuljica i borovnica

Desert
15 MIN
50 MIN
12
SREDNJE
Kolač od borovnica i zobenih pahuljica
Kolač od borovnica i zobenih pahuljica
foto: Shutterstock
Bez grižnje savjesti uživaj u ovom sočnom (i zdravom) kolaču od zobenih pahuljica, grčkog jogurta i borovnica!

Ako tražiš ukusnu, osvježavajuću i jednostavnu ideju za doručak ili brunch, recept za sočan kolač od zobenih pahuljica i borovnica uskoro će postati tvoj omiljeni recept! Svježi, domaći biskvit prepun borovnica, napravljen od zdravih sastojaka, savršen je način da započneš dan. 

Recept je prije svega jednostavan i lagan, a za izradu ti neće trebati ni mikser! Tijesto umuti ručno, ulij ga u pripremljeni kalup i peci 45-55 minuta.

Za izradu kolača trebat će ti nekoliko zdravih sastojaka: zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, sol, kokosovo ulje, grčki jogurt, mlijeko (možeš koristiti i bademovo ili sojino mlijeko), jaja, med (kao prirodan, nerafinirani zaslađivač) i puno svježih borovnica. 

 | Author: Shutterstock Kolač od borovnica i zobenih pahuljica foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Kolač od zobenih pahuljica i borovnica
15 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Zobene pahuljice 100 g
  • Oštro brašno 180 g
  • Prašak za pecivo 1,50 šalica
  • Soda bikarbona 0,50 žličica
  • Sol 0,25 žličica
  • Grčki jogurt 250 g
  • Jaje 2 kom
  • Ekstrakt vanilije 1,50 žličica
  • Med 100 g
  • Kokosovo ulje 80 ml
  • Borovnice 150 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje. 


  2. U velikoj zdjeli izmiješaj sve suhe sastojke: zob, brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol i ostavi sa strane.


  3. Zatim u drugoj posudi izmiješaj grčki jogurt, mlijeko, jaja, vaniliju, med i rastopljeno kokosovo ulje.


  4. Suhim sastojcima dodaj smjesu tekućih sastojaka i miješaj dok se ne sjedine. 


  5. Na kraju postepeno dodaj borovnice.


  6. Tijesto ulij u pripremljeni kalup i peci 45-55 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ako gornji dio kolača počne prebrzo tamniti, prekrij kolač aluminijskom folijom.


  7. Pusti da se kolač ohladi prije posluživanja. U slast! Ne zaboravi ponuditi i ostale!😉


Isprobaj i ove zdrave slatkiše...

Možda vas zanima... Jednostavan kolač s borovnicama za kraj tjedna Recepti Možda vas zanima... Prefini keksi od 2 sastojka koje sigurno imaš u kuhinji Recepti Kuglice od banana i orašastih plodova Možda vas zanima... Zdrave kuglice za obožavatelje banana Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:46 11. Travanj 2022.

    Prekrasno