Bez grižnje savjesti uživaj u ovom sočnom (i zdravom) kolaču od zobenih pahuljica, grčkog jogurta i borovnica!
Ako tražiš ukusnu, osvježavajuću i jednostavnu idejuzadoručakili brunch, recept za sočan kolač od zobenih pahuljica i borovnica uskoro će postati tvoj omiljeni recept! Svježi, domaći biskvit prepun borovnica, napravljen od zdravih sastojaka, savršen je način da započneš dan.
Recept je prije svega jednostavan i lagan, aza izradu ti neće trebati ni mikser!Tijesto umuti ručno, ulij ga u pripremljeni kalup i peci 45-55 minuta.
Za izradu kolača trebat će ti nekoliko zdravih sastojaka:zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, sol, kokosovo ulje, grčki jogurt, mlijeko (možeš koristiti i bademovo ili sojino mlijeko), jaja, med (kao prirodan, nerafinirani zaslađivač) i puno svježih borovnica.
Kolač od borovnica i zobenih pahuljica
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Kolač od zobenih pahuljica i borovnica
15 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Zobene pahuljice
100
g
Oštro brašno
180
g
Prašak za pecivo
1,50
šalica
Soda bikarbona
0,50
žličica
Sol
0,25
žličica
Grčki jogurt
250
g
Jaje
2
kom
Ekstrakt vanilije
1,50
žličica
Med
100
g
Kokosovo ulje
80
ml
Borovnice
150
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli izmiješaj sve suhe sastojke: zob, brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol i ostavi sa strane.
Zatim u drugoj posudi izmiješaj grčki jogurt, mlijeko, jaja, vaniliju, med i rastopljeno kokosovo ulje.
Suhim sastojcima dodaj smjesu tekućih sastojaka i miješaj dok se ne sjedine.
Na kraju postepeno dodaj borovnice.
Tijesto ulij u pripremljeni kalup i peci 45-55 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ako gornji dio kolača počne prebrzo tamniti, prekrij kolač aluminijskom folijom.
Pusti da se kolač ohladi prije posluživanja. U slast! Ne zaboravi ponuditi i ostale!😉
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.