Uživamo u ovakvim brzim i jednostavnim receptima koje stigneš napraviti za čas i uživati u ostatku vikenda! O upotrebi banana mogli bismo napisati esej, osobito onih prezrelih, koje stoje u kutiji za voće i čekaju svoj zvjezdani trenutak. Umjesto da ih baciš, zgnječi ih, dodaj im zobene pahuljice i napravi hrskave keksiće.
Treći sastojak - tamna čokolada
Naravno, recept možeš prilagoditi sastojcima koji su ti pri ruci. Slobodno dodaj 50 g sitno nasjeckane tamne čokolade, grožđica, brusnica ili pak orašastih plodova. U slast!
Sastojci su dostatni za 8 keksića, što je dovoljno za 2 osobe. Udvostruči količinu ako je u pitanju veća ili gladnija ekipa.
Prefini keksi od 2 sastojka
Sastojci:
- 80 g zobenih pahuljica
- 1 velika, zrela banana
Postupak:
- Lim za pečenje obloži papirom. Pećnicu zagrij na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Bananu dobro zgnječi vilicom pa je pomiješaj sa zobenim pahuljicama.
- Žličicom oblikuj osam hrpica i rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od pet centimetara. Lagano svaku pritisni žlicom kako bi poprimila oblik diska.
- Peci otprilike 15 minuta. Znat ćeš da su keksići gotovi kad poprime zlatnu boju po rubovima.
- Ohladi kekse prije posluživanja. Ostatak čuvaj u hladnjaku u zatvorenoj posudi.