Recepti 1509 prikaza 05. lipnja 2019.

Pun pogodak: Mekani keksići s grožđicama

Getty Images

Powered by:

Svima je mrsko u kasno proljeće i ljeti paliti pećnicu zbog deserta, ali zbog ovih se mekanih keksića zaista isplati.

Bez brige, keksi se peku samo desetak minuta pa vam u kuhinji sigurno neće biti nesnosno vruće. Prednost je i to što priprema smjese traje samo nekoliko minuta, kao i oblikovanje kuglica. Da sumiramo - za manje ćete od pola sata pripremiti dvije ture divnih, mekanih keksića s grožđicama.

Izvrsno pristaju uz šalicu kave, ali nemamo ništa protiv kombiniranja ovih poslastica s klasičnim napitcima za tople dane, poput limunade i svježe cijeđenog soka od naranče. 

 

Možda vas zanima... Najjednostavniji keksići od banane i zobenih pahuljica Recepti

 

Sastojci:

  • 130 g brašna
  • ½ žličice sode
  • ¼ žličice soli
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 150 g grožđica

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Priprema:

  1. U  posudi pomiješajte brašno,cimet, sodu i sol.
  2. U drugoj posudi izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije pa još kratko miksajte.
  3. Umiješajte sve suhe sastojke, ubacite zobene pahuljice i grožđicom pa oblikujte tijesto.
  4. Tijesto omotajte folijom ili stavite u plastičnu vrećicu i prebacite u hladnjak na barem pola sata.
  5. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
  6. Kuglice tijesta rasporedite po limovima s razmakom od nekoliko centimetara.
  7. Pecite 10-12 minuta, sve dok rubovi ne poprime laganu zlatnu boju.
  8. Pričekajte par minuta da se malo ohlade, a onda ih prebacite na rešetku kako bi se u potpunosti ohladili i malo stisnuli.

 

Možda vas zanima... Pun pogodak: Mekani keksići od krem sira s čokoladom Recepti

 

Čuvajte ih u plastičnoj kutiji s poklopcem i na sobnoj temperaturi. 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.