gastro postao
Napuni svoje staklene posude jednostavnim keksićima s čokoladom i lješnjacima...
Nema bolje dekoracije od velikih staklenih posuda s poklopcem u kojima su naslagani redovi domaćih keksića. Priprema je zaista kratka i nezahtjevna pa nadopunjavanje zalihe ne predstavlja problem.
Mi najčešće koristimo tostirane lješnjake, ali ti ih možeš zamijeniti orasima, bademima pa čak i kikirikijem.
Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 250 g maslaca
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice kakaa
- 100 g nasjeckanih lješnjaka
- 100 g čokoladnih kapljica
- Prstohvat soli
Priprema:
- Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Nastavi miksati i dodaj jedno po jedno jaje.
- Prosij brašno s praškom za pecivo, kakaom i prstohvatom soli. Ubaci u pripremljenu smjesu jaja, maslaca i šećera pa promiješaj drvenom žlicom
- Na kraju ubaci lješnjak i čokolade kapljice i dobro izmiješaj.
- Omotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak na barem pola sata.
- Oblikuj kuglice i peci ih 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
Kad ih izvadiš iz pećnice, keksići će biti poprilično mekani. Pusti da se ohlade na limu za pečenje pa ih tek onda prebaci u posudu s poklopcem. Uživaj!