Recepti 1200 prikaza 17. siječnja 2019.

Giadini čokoladni keksići s kokicama

@giadadelaurentiis, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Blagdani su prošli, nauživali smo se keksića s mnogo oraha i vrijeme je za nešto novo, simpatično i zanimljivo. U tu kategoriju spadaju čokoladni keksići Giade DeLaurentiis s kokicama!

Ako vam ova kombinacija zvuči odbojno, to samo znači da dosad nikad niste jeli čokoladu i kokice u isto vrijeme. To je neočekivano dobar spoj, idealan za filmske večeri - baš poput ovih keksića.

Smjesu možete napraviti večer ranije, držati je u hladnjaku i ubaciti keksiće u pećnicu pola sata prije serviranja.

 

 

 

 

Brownies Možda vas zanima... Browniesi s tamnom čokoladom na Giadin način Recepti


 

Sastojci:

  • 130 g brašna
  • 30 g kakaa
  • ¼ žličice soli
  • ½ žličice sode
  • 160 g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 100 g smeđeg šećera
  • 65 g šećera
  • ½ šalica kokica s maslacem
  • 130 g nasjeckane čokolade
  • Cvijet soli

 

Priprema:

  1. Obložite dva lima papirom za pečenje.
  2. U posudi pomiješajte brašno, kakao, sol i sodu.
  3. U drugoj posudi izmiksajte maslac i šećer u pahuljastu smjesu. Dodajte jaje i vaniliju i još kratko miksajte.
  4. Postepeno dodajte suhe sastojke i kratko izmiksajte. 
  5. Ubacite komadiće kokica i čokoladu i promiješajte špatulom ili drvenom žlicom.
  6. Oblikujte kuglice i poslažite ih po papiru za pečenje s većim razmakom. Pospite cvijetom soli i stavite u hladnjak na dva sata.
  7. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Rubovi će se ispeći, ali će sredina još uvijek biti mekana.
  8. Pričekajte da se u potpunosti ohlade prije posluživanja!

 

U slast!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.