gastro postao
Zaista ima nekoliko recepata kojima se redovito vraćamo. U tu kategoriju spadaju čokoladni keksići s kokicama chefice Giade DeLaurentiis!
Ako ti ova kombinacija zvuči odbojno, to samo znači da dosad nisi jela čokoladu i kokice u isto vrijeme. Neočekivano su dobar spoj, osobito za filmske večeri i druženja uz društvene igre.
Smjesu možeš napraviti večer ranije, držati je u hladnjaku i ubaciti keksiće u pećnicu pola sata prije serviranja.
Sastojci:
- 130 g brašna
- 30 g kakaa
- ¼ žličice soli
- ½ žličice sode
- 160 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 jaje
- 100 g smeđeg šećera
- 65 g šećera
- ½ šalica kokica s maslacem
- 130 g nasjeckane čokolade
- Cvijet soli
Priprema:
- Obloži dva lima papirom za pečenje.
- U posudi pomiješaj brašno, kakao, sol i sodu.
- U drugoj posudi izmiksaj maslac i šećer u pahuljastu smjesu. Dodaj jaje i vaniliju i još kratko miksaj.
- Postepeno dodaj suhe sastojke i kratko izmiksaj.
- Ubaci komadiće kokica i čokoladu i promiješaj špatulom ili drvenom žlicom.
- Oblikuj kuglice i poslaži ih po papiru za pečenje s većim razmakom. Pospi cvijetom soli i stavi u hladnjak na dva sata.
- Peci 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Rubovi će se ispeći, ali će sredina još uvijek biti mekana.
- Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije posluživanja!
U slast!