Recepti 09. ožujka 2020.

Giadini čokoladni keksići s kokicama

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaista ima nekoliko recepata kojima se redovito vraćamo. U tu kategoriju spadaju čokoladni keksići s kokicama chefice Giade DeLaurentiis!

Ako ti ova kombinacija zvuči odbojno, to samo znači da dosad nisi jela čokoladu i kokice u isto vrijeme. Neočekivano su dobar spoj, osobito za filmske večeri i druženja uz društvene igre.

Smjesu možeš napraviti večer ranije, držati je u hladnjaku i ubaciti keksiće u pećnicu pola sata prije serviranja.

 

Sastojci:

  • 130 g brašna
  • 30 g kakaa
  • ¼ žličice soli
  • ½ žličice sode
  • 160 g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 100 g smeđeg šećera
  • 65 g šećera
  • ½ šalica kokica s maslacem
  • 130 g nasjeckane čokolade
  • Cvijet soli

 

Brownies Možda vas zanima... Brownies s tamnom čokoladom na Giadin način Recepti

 

Priprema:

  1. Obloži dva lima papirom za pečenje.
  2. U posudi pomiješaj brašno, kakao, sol i sodu.
  3. U drugoj posudi izmiksaj maslac i šećer u pahuljastu smjesu. Dodaj jaje i vaniliju i još kratko miksaj.
  4. Postepeno dodaj suhe sastojke i kratko izmiksaj. 
  5. Ubaci komadiće kokica i čokoladu i promiješaj špatulom ili drvenom žlicom.
  6. Oblikuj kuglice i poslaži ih po papiru za pečenje s većim razmakom. Pospi cvijetom soli i stavi u hladnjak na dva sata.
  7. Peci 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Rubovi će se ispeći, ali će sredina još uvijek biti mekana.
  8. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije posluživanja!

U slast!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.