gastro postao
Celebrity chefice Giade De Laurentiis ima odličan recept za brownies s tamnom čokoladom...
Ovaj smo recept pronašli u devetoj kuharici celebrity chefice Giade De Laurentiis, pod nazivom "Giada's Italy", kojom se vratila svojim talijanskim korijenima. Među brojnim talijanskim klasicima nekako se našao i recept za brownieje, kojeg je podijelila i na web stranici.
Sastojci:
- 65 g brašna
- 40 g kakaa
- ¼ žličice soli
- 110 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 jaja (na sobnoj temperaturi)
- 100 g tamne čokolade
- 1 žličica krupne soli
- 2 žličice smeđeg šećera
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremi kvadratnu posudu za pečenje (20x20 cm).
- Pomiješaj brašno, kakao i sol u maloj posudici i stavi na stranu.
- Rastopi maslac u mikrovalnoj pećnici. Dodaj šećer i vaniliju u maslac, a zatim i jedno po jedno jaje i izmiksaj.
- Gumenom špatulom umiješaj mješavinu brašna. Dodaj komadiće čokolade i sjedini.
- Prelij smjesu u posudu, pospi krupnom soli i smeđim šećerom. Peci 28 minuta ili dok čačkalica kojom si probola centar ne izađe samo s nekoliko mrvica.
- Pričekaj da se potpuno ohladi, a potom serviraj.
Nismo sigurni sviđa li nam se više Giadin recept ili moćna Ramsayjeva verzija o kojoj smo vam već pisali. Isprobaj obje i odluči!