Recepti 2511 prikaza 11. travnja 2018.

Browniesi s tamnom čokoladom na Giadin način

Brownies
TV chefica Giada De Laurentiis upravo je objavila novu kuharicu pa smo posjetili njenu web stranicu u potrazi za novim receptima...

Popularna je chefica prije nekoliko dana objavila devetu kuharicu Giada's Italy, kojom se vraća svojim talijanskim korijenima. Među brojnim talijanskim klasicima nekako se našao i recept za browniese, kojeg je podijelila i na web stranici. 

 

 

Sastojci:

  • 65 g brašna
  • 40 g kakaa
  • ¼ žličice soli
  • 110 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 jaja (na sobnoj temperaturi)
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žličica krupne soli
  • 2 žličice smeđeg šećera

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremite kvadratnu posudu za pečenje (20x20 cm).
  2. Pomiješajte brašno, kakao i sol u maloj posudici i stavite na stranu.
  3. Rastopite maslac u mikrovalnoj pećnici. Dodajte šećer i vaniliju u maslac, a zatim i jedno po jedno jaje i izmiksajte.
  4. Gumenom špatulom umiješajte mješavinu brašna. Dodajte komadiće čokolade i sjedinite.
  5. Prelijte smjesu u posudu, pospite krupnom soli i smeđim šećerom. Pecite 28 minuta ili dok čačkalica kojom ste proboli centar ne izađe samo s nekoliko mrvica. 
  6. Pričekajte da se potpuno ohladi, a potom servirajte.

Nismo sigurni sviđa li nam se više Giadin recept ili moćna Ramsayjeva verzija o kojoj smo vam već pisali. Isprobajte obje i odlučite!

 

Možda vas zanima... Browniesi koje poslužuju i u Ramsayjevom restoranu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.