Kolumne 8570 prikaza 26. studenoga 2019.

Mirisno i ukusno: Mekani keksi s jabukom

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Pregacha pripremila je još jedan odličan recept...

Ovo je isto zdravija verzija omiljenih mi keksića. Mekani su danima, mirišljavi i ukusni. A da ne pričam o jednostavnosti pripreme. Logično, jel... Par sastojaka, malo volje i ljubav prema jesensko-zimskim desertima je sve što trebate.

 

Možda vas zanima... Jastučići od lisnatog tijesta punjeni ajvarom i sirom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Sastojci:

  • 125 g glatkog brašna (jednu turu sam radila s običnim, a jednu s pirovim i obje su odlične)
  • 1 žličica cimeta
  • Na vrh žličice muškatnog oraščića
  • Pola praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 115 g omekšalog maslaca
  • 50 g tamnog muscovado šećera
  • 60 g meda
  • 1 jaje
  • Žličica ekstrakta od vanilije
  • 100-120 g naribanih jabuka (malo veća jabuka ili 2 manje)
  • 70-80 g zobenih

 

Možda vas zanima... Čoko torta s kruškama, makom i lješnjacima sve je što vam ove jeseni treba Kolumne


Priprema: 

  1. Suhe sastojke pomiješajte (brašno, cimet, oraščići, prašak za pecivo i sol)
  2. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom i medom minuticu pa ubacite jaje i vaniliju i nastavite miksati još minuticu.
  3. Dodajte suhe sastojke i sjednite mikserom. Na kraju špatulom lagano umiješajte naribane jabuke, a nakon toga i zobene. Bilo bi dobro da smjesa odmori u hladnjaku pola sata ali to se meni nikad nije dogodilo s ovim keksićima i svejedno su super.
  4. Upalite pećnicu na 175 stupnjeva i obložite jedan pleh papirom za pečenje. Žličicom uzimajte komadiće tijesta, veličine oraha i slažite na pleh.
  5. Pecite 15-20 min, dok ne dobiju lijepu smećkastu boju.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.