Ovo je isto zdravija verzija omiljenih mi keksića. Mekani su danima, mirišljavi i ukusni. A da ne pričam o jednostavnosti pripreme. Logično, jel... Par sastojaka, malo volje i ljubav prema desertima je sve što trebate.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 125 g glatkog brašna (jednu turu sam radila s običnim, a jednu s pirovim i obje su odlične)
- 1 žličica cimeta
- Na vrh žličice muškatnog oraščića
- Pola praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 115 g omekšalog maslaca
- 50 g tamnog muscovado šećera
- 60 g meda
- 1 jaje
- Žličica ekstrakta od vanilije
- 100-120 g naribanih jabuka (malo veća jabuka ili 2 manje)
- 70-80 g zobenih
Priprema:
- Suhe sastojke pomiješajte (brašno, cimet, oraščići, prašak za pecivo i sol)
- Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom i medom minuticu pa ubacite jaje i vaniliju i nastavite miksati još minuticu.
- Dodajte suhe sastojke i sjednite mikserom. Na kraju špatulom lagano umiješajte naribane jabuke, a nakon toga i zobene. Bilo bi dobro da smjesa odmori u hladnjaku pola sata ali to se meni nikad nije dogodilo s ovim keksićima i svejedno su super.
- Upalite pećnicu na 175 stupnjeva i obložite jedan pleh papirom za pečenje. Žličicom uzimajte komadiće tijesta, veličine oraha i slažite na pleh.
- Pecite 15-20 min, dok ne dobiju lijepu smećkastu boju.
U slast!