Ovo tijesto je fino i za keksiće, ali lakše mi je nekad samo istresti smjesu i ispeći. Bez puno pipkanja. Kolačići su fino hrskavi izvana, a sočni i meki unutra, s puno čokolade.
Preporučujem da ih jedete tople. Čisto jer nikad nismo jeli hladne.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 170 g otopljenog i prohlađenog maslaca
- 150g smeđeg šećera
- 50 g običnog šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
- 200 g brašna
- 130-150 g tamne ili mliječne čokolade
- Po želji možete posuti nekim čokoladnim namazom prije pečenja
Postupak pripreme:
- Upalite pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup 20x20 obložite papirom za pečenje i malo namastite.
- Maslac i oba šećera sjedinite kuhačom u većoj posudi za miksanje.
- Uz stalno miješanje dodajte jedno po jedno jaje i vaniliju.
- Dodajte prosijano brašno sa soli i lagano sjedinite smjesu.
- Dodajte nasjeckanu čokoladu na sitno i opet promiješajte.
- Smjesu istresite u kalup (možete posuti s par žličica čokoladnog namaza) i stavite peći.
- Pecite 20-25 min, dok ne posmeđi.
- Pustite da se prohladi pola sata, a onda izrežite na kockice, prutiće ili kako vam drago...
Dobar tek!