Recepti 30. travnja 2021.

Čokoladne verzije zobene kaše - za bolji početak dana

Shutterstock ; Zobene kaše s bijelom i tamnom čokoladom
gastro postao gastro.24sata.hr
Radni tjedan zaključi odličnom zobenom kašom s bijelom ili pak tamnom čokoladom...

U doručak volimo ubaciti malo čokolade, bez obzira na to što je tog dana na jelovniku. Zobena je kaša odlična podloga za to, budući da se lako može kombinirati s različitim vrstama čokolade. Da pojasnimo, ne govorimo isključivo o dekorativnom posipu, već o dodavanju fine čokolade u samu kašu.

Pripremili smo dva recepta, jedan za one koji su ujutro odmorni i spremni nakratko stati za štednjak, ali i one koji mogu samo doteturati do hladnjaka i izvaditi posudicu s doručkom.

 

Možda vas zanima... Pripremili smo pet poslastica sa zobenim pahuljicama Recepti

 

Oba su recepta namijenjena za jedno serviranje. Ako imaš više gladnih usta za nahraniti, ili jednostavno veći apetit, obavezno prilagodi sastojke. U slast! 

ZOBENA KAŠA S BIJELOM ČOKOLADOM 

Druga opcija uključuje nasjeckanu bijelu čokoladu, koja se izvrsno slaže sa svježim malinama i limunovom koricom. Dobra je vijest to što sve samo trebaš dobro promiješati i staviti u hladnjak preko noći. Dakle, ovo je odličan izbor za one koji su uvijek u gužvi i često zbog toga preskaču doručak. 

Sastojci:

  • 30 g zobene kaše
  • 1 žličica chia sjemenki
  • Prstohvat soli
  • 80 ml bademovog mlijeka
  • 80 ml grčkog jogurta
  • 2 žlice nasjeckane bijele čokolade
  • 1/2 žličice limunove korice
  • 60 g malina
  • Med 

Priprema: 

  1. Dobro promiješaj sve sastojke, izuzev malina, pa isprobaj i procijeni koliko ti meda treba. 
  2. Premjesti u staklenku s poklopcem ili pokrij plastičnom folijom. Stavi u hladnjak na barem četiri sata, a najbolje preko noći.
  3. Ujutro umiješaj maline i posluži uz strugotine bijele čokolade. 

 | Author: Shutterstock Zobena kaša s bijelom čokoladom; foto: Shutterstock

ZOBENA KAŠA S TAMNOM ČOKOLADOM

Ovaj recept opcija je za one koji su ujutro dobro organizirani i imaju malo vremena za pripremu doručka. Sastojci su dostatni za jedno serviranje, a priprema će ti oduzeti 10-ak minuta.

Obavezno tostiraj pistacije (ili neke druge orašaste plodove), za još veći užitak. U slast!

Sastojci: 

  • 40 g zobenih pahuljica
  • 250 ml mlijeka
  • 50 ml vode
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica kakaa
  • 15 g tamne čokolade
  • 1 žličica nasjeckanih pistacija

Priprema:

  1. Pomiješaj zobene pahuljice s mlijekom, vodom i prstohvatom soli. Kuhaj na laganoj vatri otprilike pet minuta, dok pahuljice ne omekšaju i kaša postane kremasta.
  2. U vruće umiješaj prosijani kakao i nasjeckanu čokoladu. Dobro promiješaj.
  3. Premjesti u posudicu i nadjeni strugotinama čokolade i tostiranim pistacijama

 | Author: Shutterstock Zobena kaša s tamnom čokoladom; foto: Shutterstock
 

KAKO BI SVE PROŠLO BEZ PROBLEMA, IZBJEGNI ZAMKE U PRIPREMI ZOBENE KAŠE:

 

Možda vas zanima... Ovih pet grešaka u pripremi zobene kaše MORAŠ izbjeći Recepti

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.